Všechno jinak: Babiš chodí a říká, že nebude ve vládě. Třeba nebude. Ale pro Kalouska a ODS ještě hůře

04.10.2017 11:11

Šéfredaktor serveru NeviditelnýPes.cz Ondřej Neff si povšiml slov šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, jenž nevyloučil, že by po nadcházejících sněmovních volbách zůstal v opozici. Jak Neff konstatuje, myšlenka to není zcela nová. „Nicméně poslední čísla ukazují, že popularita ANO klesá. Nicméně jasně řekl, že z politiky odejít nehodlá,“ dodal Neff.

Všechno jinak: Babiš chodí a říká, že nebude ve vládě. Třeba nebude. Ale pro Kalouska a ODS ještě hůře
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

V případě, že by ANO bylo skutečně v opozici, podle Neffa se tam nejspíše potká s komunisty a SPD Tomio Okamurou. A možná i Piráty.

„Bez ANO a dalšími v opozici tu zbude vládní sestava: ČSSD, ODS, asi TOP 09 a lidovci. Toto složení poněkud připomíná sebevražedný pás islámských teroristů – TNT plus pěkná dávka matic a šroubů. Jakpak asi vydrží taková vláda, tím spíš, že to nevypadá na pohodlnou většinu? ODS a TOP 09 už jednu vládu zahubily sporem o to, kdo je lídrem pravice. A co lidovci, kteří tak skvěle hrají roli jazýčku na vahách? O dělnosti takové sestavy se dá vcelku kvalifikovaně pochybovat,“ poznamenal Neff se slovy, že vize předčasných voleb není nic z říše pohádek a snů. 

Původní text ZDE

„Čas poplyne a zároveň s ním i vyšetřování Čapího hnízda. Předpokládejme, že je to standardní procedura, policie tu není od toho, aby se přetrhla. Ale za takových šest měsíců, za rok by mohla mít vyšetřování v kupě a pokud usoudí, že došlo k trestnému činu, měl by začít soud. A co když se ukáže už při policejním vyšetřování, že k trestnému činu nedošlo? Ono to sice na první pohled vypadá, ovšem soudy se nezabývají prvními pohledy, leč paragrafy,“ poznamenal dále Neff se slovy, že do nových voleb by pak Babiš šel mimo jiné v nové pozici – z opozice.

Babiš koalici s komunisty a okamurovci vyloučil v rozhovoru pro server iDnes.cz. „Máme úplně jiné představy o programu, co se týká komunistů, a program pana Okamury není reálný,“ uvedl Babiš s tím, že si neumí představit ani jimi tolerovanou menšinovou vládu ANO. 

Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…