Všechno mi sebrali, jsem na práškách a dcera zažije chudé Vánoce. Smutný dopis policejnímu šéfovi

18.12.2013 11:11

Policie v posledních týdnech provádí razie proti growshopům, tedy obchodům nabízejícím veškerý sortiment pro pěstování rostlin pod umělým osvětlením, kvůli tomu, že některé z nich nabízejí i zboží k pěstování konopí. Proti se staví Pirátská strana nebo sdružení Legalizace.cz. To na svém webu také zveřejnilo dopis jedné z majitelek takové prodejny, kterou akce policistů přivedla do tíživé životní situace.

Všechno mi sebrali, jsem na práškách a dcera zažije chudé Vánoce. Smutný dopis policejnímu šéfovi
Foto: Archiv
Popisek: Konopí - ilustrační foto

"Dobrý den, vážený plk. Mgr. Jakube Frydrychu. Touto cestou bych Vám chtěla poděkovat za sebe i svoji dceru, za moc krásné vánoční svátky, zvláště pak za Štědrý den. (...)  Ke zničení mé živnosti, znemožnění dalšího vydělávání si na obživu a zaopatření sebe a své dcery, vydala podnět Národní protidrogová centrála, jíž jste ředitel Vy, takže Vám patří mé díky," píše Lenka Burkowiczová, majitelka jednoho z growshopů, v němž policie provedla na počátku listopadu tohoto roku razii.

Kromě jiného popisuje neprofesionální chování policistů, zmiňuje například jejich výroky typu: "Nedělejte z nás blbce, každému je přece jasné, že to zboží je na pěstování marihuany," nebo "Žádné peníze a žádní právníci světa vám nepomůžou".

Celý dopis majitelky growshopu ZDE.

"To vše se stalo 5.11.2013. I když jsem dříve ze svého prodeje stáhla všechny tiskopisy a semínka konopí a tímto logicky přerušila Vámi citovaný ucelený řetězec pro pěstování marihuany. V shopu mi policisté zanechali nepořádek, jednu nedojezenou policejní svačinu, pár krabiček papírků a bluntů," píše Burkowiczová.

Policejní razie dostala majitelku do tíživé životní situace

Dále žena popisuje, do jak bezvýchodné situace ji policie svou razií přivedla. Uvádí, že kvůli zabavování věcí musela podnikání pozastavit a obrátit se s prosbou o pomoc na úřad práce. Není schopná platit telefon, na nájem si musela půjčit. Kromě toho se prý akce podepsala na jejím zdraví. "A málem bych zapomněla. Po této akci u mě nastalo malé zhroucení a od lékařů mi byl předepsán třikrát denně Rivotril, což je lék potlačující úzkostné stavy a ataky paniky. Za ten Vám taktéž dík," píše žena v dopise adresovaném Jakubu Frydrychovi.

"Jelikož se v mém shopu neděly žádné nelegální činnosti, zboží bylo nakoupeno od dodavatelů v ČR, nebo v rámci EU, řádně zdaněno a za zákazníka jako prodejce nepřebírám po odchodu z mého shopu zodpovědnost, (to je mimochodem Vaše práce), cítím se ničena, natlačena do dlouhodobé zadluženosti a obviněna z šíření toxikomanie neprávem," uzavírá Lenka Burkowiczová.

Growshopy jsou obchody nabízející sortiment pro pěstitele rostlin pod umělým osvětlením. Policie zahájila razie z toho důvodu, že v některých z nich bylo k dostání také zboží k pěstování konopí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…