Všechno se zhoršilo, myslí si Češi

30.12.2010 17:38

Situace ve veřejné sféře života se podle Čechů obecně zhoršuje. Podle průzkumu CVVM dotázaní tento trend nejvýrazněji cítí v oblasti sociálních jistot a nezaměstnanosti.

Všechno se zhoršilo, myslí si Češi

Negativní názor mají lidé také na vývoj korupce, hospodářské i obecné kriminality a fungování hospodářství obecně. Kritika padá také na životní úroveň, politickou situaci a zdravotnictví.

Pozitivně Češi nevnímají ani situaci v soudnictví, přistěhovalectví, školství, zemědělství či v rámci podílu občanů na rozhodování o veřejných věcech. Podobné hodnocení v těchto oblastech ovšem panovalo i před rokem 2010.

Školství a zdravotnictví ztratilo nejvíc fandů, jejich pozitivní hodnocení kleslo o více než deset procent.

Něco málo se zlepšilo

Téměř polovina dotázaných hodnotí pozitivně rozvoj nabídky zboží a služeb. Ani kulturní situace a vývoj péče o životní prostředí se nesetkal s úplným zhaněním. Lepší je také vnímání vztahů České republiky se zahraničím.

Tendenci hodnotit veřejný život pozitivně mají lidé s vyšší životní úrovní. Naopak lidé s nižší životní úrovní ho více kritizují.

Kompletní zpráva CVVM

Čtěte:

Nejvíc Čechů věří Klausovi a knížeti, ukázal výzkum

Důvěra ve státní instituce klesá

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…