Všechno špatně, pane Sobotko. Politik od Svobodných nechce šířit nenávist, ale premiér k ní prý velmi přispívá

11.07.2015 13:31

Také Tomáš Pajonk (Svobodní) se vyjádřil k tomu, že by Česká republika měla do roku 2017 přijmout 1 500 uprchlíků, protože podle něj Sobotkova vláda tento zásadní krok dostatečně nevysvětlila.

Všechno špatně, pane Sobotko. Politik od Svobodných nechce šířit nenávist, ale premiér k ní prý velmi přispívá
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Upchlíci v Itálii

Pajonk podle svých slov nechce šířit ani nenávist vůči uprchlíkům, ale ani „sluníčkářství“. Hodnotí pouze názor Sobotkovy vlády ohledně přijetí uprchlíků, což prý bylo uskutečněno zcela špatně. „A to hned ze dvou důvodů,“ uvádí politik Strany svobodných občanů.

Podle Pajonka totiž tento vládní krok „podřezal důvěru občana ve vlastní stát“, a to tím, že Česká republika nebude konat svou povinnost, která jí určuje chránit své občany, jejich práva a majetky. „Nyní půjde ještě více zdrojů než dříve na ochranu a zabezpečení lidí, kteří našimi občany nejsou,“ vidí Pajonk velkou chybu Sobotky a spol.

Sobotka? Nic nevysvětlil, nejezdí mezi lidi a jen přeje hezké prázdniny

Podle něj se vše mělo nechat na rozhodnutí obcí, „protože jsou to ony, kdo bude začleňování uprchlíků dlouhodobě řešit“, podotýká a dodává, že vše mělo být na základě svobodného rozhodnutí našich obyvatel. „Občané ČR zcela dobrovolně pomohli Nepálu a mohou pomoci uprchlíkům,“ poznamenal také s tím, že nutit centralizované řešení namísto svobodného rozhodnutí je špatné.

Celý text Tomáše Pajonka si můžete přečíst ZDE.

Další chybou, kterou podle něj vláda udělala je, že uvedla příkaz na místo příkladu. „Když už dělám zásadní krok, který není populární, stojí za to, postavit se k tomu čelem. Oslovím své poddané a snažím se jim nepopulární krok vysvětlit,“ napsal Pajonk a dodal, že Sobotka nic nevysvětlil, nejezdí mezi lidi a na stránkách ČSSD nám jen přeje úžasné prázdniny.

„Sobotkův přístup je neskutečně arogantní a slabošský současně,“ napsal a dodal, že až bude nejhůře, tak toho nakonec využije Sobotkův koaliční oponent Andrej Babiš, který na něj jednoduše vše hodí, protože se k dané věci raději nijak nevyjádřil. „Ale třeba bude brzy nějaké nové selfíčko nebo fotka z veřejných záchodků,“ naznačil Pajonk, jak si ministr financí získá další voliče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…