Všichni mají o sankcích pochybnosti. Určitě nezastaví separatisty ani Putina, tvrdí Mach

09.09.2014 14:59

Europoslanec Petr Mach (Svobodní) odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz na dotazy týkající se Ukrajiny a sankcí proti Rusku. Česko podle něj nepatří k výjimkám, když jeho politici pochybují o účinnosti sankcí. Opatření proti Rusku prý nezastaví ani rebely ani prezidenta Vladimira Putina.

Všichni mají o sankcích pochybnosti. Určitě nezastaví separatisty ani Putina, tvrdí Mach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Petr Mach

První dotaz se týkal možného rozdělení Ukrajiny. „Já Ukrajinu neporcuji, jen tvrdím, že je to nesourodý stát, který byl náchylný k rozpadu,“ upozornil Mach. Teď se prý jedná o vnitřní záležitost státu, zda se rozdělí anebo zůstane jednotný. Předseda Svobodných ale doufá, že vše proběhne demokraticky a v míru.

Ukrajinští uprchlíci by u nás měli dostat práci, aby nemuseli zůstávat v azylových domech

Čtenář Jan Plinto se zajímal o to, zda je možné zabránit přílivu uprchlíků z Ukrajiny. „Jižní státy EU (Itálie, Řecko) čelí přívalu uprchlíků z Libye a Sýrie, kde probíhají občanské války. Nás možná čeká příliv uprchlíků z Ukrajiny,“ připustil Mach. Podle něj je nutné, aby případní uprchlíci nalezli v Česku práci a nemuseli přebývat jen v azylových táborech.

Všichni mají o sankcích pochybnosti. Určitě nezastaví separatisty ani Putina

Další dotaz směřoval na sankce. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) totiž prohlásil, že takové opatření k ničemu nevede a nechce se proto hned připojovat k dalším. „Mají některé země také problém se dohodnout, nebo jsme výjimka?“ zeptal se čtenář Fetrle.

Celá odpověď ZDE.

„Česká republika rozhodně není výjimka. Všichni mají o účinnosti sankcí pochybnosti. Tyto sankce určitě nezastaví snahu rebelů na Ukrajině o osamostatnění, ani Putina v podpoře rebelů,“ míní Mach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …