Vteřiny utíkají, naznačuje server Němcům. Čas vyrazit k volebním urnám se krátí

24.09.2017 9:52

Volební místnosti v Německu jsou otevřeny. Server deníku Bild.de upozorňuje, že budou otevřeny jen do nedělní 18. hodiny večer.

Vteřiny utíkají, naznačuje server Němcům. Čas vyrazit k volebním urnám se krátí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Němci si volí nový parlament. Server německého deníku Bild upozorňuje, že lidé mohou volební místnosti navštívit jen do nedělní 18. hodiny večer. Pokud tedy voliči chtějí využít své právo, měli by vzít v potaz, že se čas krátí. Deník na svých stránkách zveřejnil velké počítadlo, které ukazuje, kolik času Němci ještě mají. Vteřiny postupně odtikávají.

Jen málokdo pochybuje o tom, že ve volbách zvítězí dosavadní kancléřka Angela Merkelová a její CDU/CSU. Otázkou je, kolik poslanců se jí podaří získat. V roce 2013 obdržela Merkelová přes 41 procent hlasů, sociální demokracie takřka 26 procent hlasů. Do Bundestagu, dolní komory německého parlamentu, vstoupili ještě postkomunistická Levice a Zelení. Dalším stranám se to již nepovedlo. Před branami zůstali liberálové z FDP, ale také  Alternativa pro Německo.

Tentokrát průzkumy naznačují, že FDP se do parlamentu vrátí. Povedlo by se jim tedy něco, co zvládli čeští lidovci v roce 2013. Podle stejných průzkumů se do Bundestagu dostane i Alternativa pro Německo. Mohla by se dokonce stát třetí nejsilnější stranou. Jak již bylo řečeno, Merkelová velmi pravděpodobně zvítězí, ale s menším ziskem než u posledních voleb. Server deníku Die Welt podotýká, že před těmito volbami bylo mnoho voličů nerozhodnutých – možná až 40 procent.

Článek v němčině naleznete zde.

Server navíc připomíná, že mnoho voličů svůj hlas již odevzdalo korespondenčně. Korespondenční hlasování je populární.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…