Vtip na nenechavého George Sorose. Od doktora Macka

20.01.2017 12:47

Jednoho nákladního vlaku, jednoho výroku státního tajemníka a vtipnosti češtiny si všímá ve svých dnešních glosách bývalý čelný politik ODS Miroslav Macek.

Vtip na nenechavého George Sorose. Od doktora Macka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Nejprve Macek připomíná, že do Londýna ve středu poprvé přijel nákladní vlak, který přímo spojuje Čínu s Británií. Projekt je součástí čínského ambiciózního plánu Nové Hedvábné stezky k posílení obchodních vztahů s Evropou. Toto železniční spojení je o čtyři pětiny levnější než letecká přeprava a o 30 dní rychlejší než plavba lodí. „Některé zprávy sice nejsou tak bombasticky propírány jako soud o burku, ale na naši budoucnost budou mít zatraceně větší vliv,“ podotýká k tomu Macek.

Celý text je ZDE

Spousta lidí, soudě alespoň podle ohlasu na sociálních sítích, si všimla toho, že státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza na Radiožurnálu položil otázku, co si počnou britští zemědělci bez dotací z EU a vůbec celá Británie. „Ta Británie, která je do EU čistým plátcem. Tvrdím to celá léta, že už na základní škole by se mělo vyučovat, co je to ‚má dáti – dal‘,“ poznamenal k tomu Macek.

Všiml si také vtipnosti češtiny, která vyznívá v této větě: „Proboha, proč se do všeho Soros?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…