Vtipná a tančící Greta. Natočili o ní dokument. Diváci ale říkají něco jiného...

11.09.2020 21:28

Americká služba na sledování filmů Hulu, která je pod křídly společností The Walt Disney Company a NBCUniversal, oznámila, že má hotový celovečerní film o mladé švédské klimatické aktivistce Gretě Thunbergové s názvem „Já jsem Greta“. Na premiéru se prý můžeme těšit již v polovině října. A co že nám film nabídne? Prý si budeme moci „vychutnat“ vzestup této aktivistky z chození za školu až k bodu, kdy za doprovodu ovací seřvala státníky na půdě OSN. Další film již v nejbližší době zřejmě neuvidíme, jelikož teď aktivistka, místo za oceán, cestuje akorát na bicyklu do školy.

Vtipná a tančící Greta. Natočili o ní dokument. Diváci ale říkají něco jiného...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37212 lidí
Snímek o sedmnáctileté aktivistce ukáže, jak se ze školačky díky jejímu „chození za školu pro klima“ od patnácti let stala celebrita.

Během sledování se prý máme těšit na některé neznámé záběry, na nichž aktivistka, místo ve školní lavici, sedí před švédským parlamentem. Film následně zmapuje celé toto její období až k jejímu známému projevu na půdě OSN, kde přítomné seřvala a vyčetla jim, že ji „připravili o dětství“, načež sklidila ohromný potlesk.

„Říkáte, že nám nasloucháte a že chápete, jak je to naléhavé. Jsem smutná, jsem rozzlobená a nevěřím tomu. Protože jestli skutečně chápete situaci, a přesto s tím nic neděláte, tak jste zlí lidé,“ spustila tehdy na přítomné.

Režii snímku má na starosti Nathan Grossman, jenž dívku a její záměry dlouhodobě sledoval.

Na svých obrazovkách si prý diváci budou moci vychutnat nejen cestu této školačky až za oceán, ale též její záliby, jako je tanec či její dar „komediálnosti“.

Pro agenturu AFP Thunbergová řekla, že doufá, že tento snímek zavdá konci teoriím, že jí projevy píše někdo jiný. „Ve filmu uvidíte, že se rozhoduji sama,“ řekla ke scénám, v nichž uvidíme, jak s precizností často několikrát přepisuje své proslovy.

Ve stopáži se má objevit i její otec Svante, přičemž se ukáže, jak se svou dcerou křižuje ve vlacích a elektromobilech Evropu, ale také jejich některé střety.

„Nevidím svět černobíle, jen klimatickou krizi,“ pravila Thunbergová, když přes vysílání do Benátek vzkázala, že si myslí, že by bylo dobré, kdyby měl každý „trochu Aspergerova syndromu (porucha autistického spektra, pozn. red.)“, jemuž sama čelí.

Upoutávku na film můžete zhlédnout zde:

Následující rok se již zřejmě Greta na nové cesty příliš nepodívá – její nejnovější putování totiž vedlo na bicyklu ve Stockholmu akorát do školy, jelikož, jak sama informovala, je její „roční absence“ u konce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My gap year from school is over, and it feels so great to finally be back in school again!

Příspěvek sdílený Greta Thunberg (@gretathunberg),

Na srovnávacím serveru IMDb.com, jenž je databází hodnocení filmů a televizních pořadů, má film, mající hodinu a sedmatřicet minut, hodnocení 5,7 z 10. Hodnotilo jej (v pátek 11. 9.) zatím 61 uživatelů, jelikož se zatím dal zhlédnout jen velmi omezeně, a to na probíhajícím benátském filmovém festivalu.

Zatím se k hodnocení vyjádřil pouze jeden z přítomných promítání. „Viděl jsem to na filmovém festivalu v Benátkách a byl jsem absolutně unešený. Skvěle vyrobené. Greta je největší mladá a oduševnělá inspirace, kterou jsme kdy na planetě měli,“ hodnotí s tím, že „to dítě zachrání svět“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

9:55 Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

O Green Dealu i neradostné situaci v českém zemědělství promluvil na setkání Klubu 2019 jeden z nejv…