Vy Němci jste šílenci, zní ze zpravodajské komunity. Po vykopnutí Maasena vládne v německé kontrarozvědce rozhořčení

18.10.2018 13:42

Hanse-Georga Maasena odvolali z šéfovského postu německé kontrarozvědky před několika týdny. Jak však nyní píše server Novinky.cz s odvoláním na týdeník Focus, stále tam panuje rozhořčení a zklamání.

Vy Němci jste šílenci, zní ze zpravodajské komunity. Po vykopnutí Maasena vládne v německé kontrarozvědce rozhořčení
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace v Chemnitz vydržela do večerních hodin

Maasenovi se stalo osudným zpochybnění útoků na cizince po protestech v Saské Kamenici. Centrální kontrarozvědku přitom řídil od roku 2012, větev mu podřízlo údajné nepřátelství vůči cizincům, které mu vyčetli vládní sociální demokraté, ale i to, že se sešel se zástupci Alternativy pro Německo.

Původní text ZDE

Podřízení se jej však zastávají. Například spolupracovník z úřadu uvádí, že se Maasen stal fotbalovou merunou, kdy s ním bylo zacházeno hanebně až nenávistně. „Antifě a spol. se podařilo vylíčit ho jako zakukleného stoupence AfD,“ míní referentka. A schránka u vchodu do kolínské centrály skrývá mnoho lístků s povzbuzeními a poděkováními.

„Vy Němci, jste šílenci. V době, kdy se německé úřady musí soustředit na boj s protivníky své země, se politici týdny zarputile hádají o jeden Maassenův citát,“ zastává se Maasena podle serveru i britský diplomat. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…