Vy jste osvítila premiéra Sobotku, sdělil moderátor ČT europoslankyni Sehnalové. Ta se usmívala

13.10.2017 22:53

Europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD) a ředitel Sdružení českých spotřebitelů Libor Dupal v pátečních Událostech, komentářích České televize debatovali o dvojí kvalitě potravin v EU.

Vy jste osvítila premiéra Sobotku, sdělil moderátor ČT europoslankyni Sehnalové. Ta se usmívala
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

„My vysvětlujeme pořád dokola, že se nebavíme o tom, zda někomu chutná to či ono nebo voní to či ono, ale poukazujeme na významné kvalitativní změny v potravinách,“ zaznělo z úst Sehnalové. Dáma prozradila, že tato jednání zkrátka nejsou jednoduchá.   

Moderátor David Borek poté poukázal na to, že se tomuto tématu věnuje dlouhodobě především Sehnalová, ale většina politiků ČSSD sleduje jiná témata. Sehnalová konstatovala, že na téma dvojí kvality premiéra Bohuslava Sobotku upozornila ona. „Takže vy jste vlastně osvítila Bohuslava Sobotku,“ doplnil moderátor.

Dáma odvětila, že se tématu věnuje dlouhodobě, ale přímé odpovědi na otázku, jestli osvítila premiéra, se vyhnula, jen se usmívala. Vysvětlovala, že to opravdu není jednoduché prosadit toto téma na evropské úrovni, a je prý ráda, že se ho chopil i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Ke slovu se poté dostal i Dupal.

„To, že se to téma otevírá i na vysoké politické úrovni, je velmi dobře... Ale dnes není přesně vymezeno, co se tou dvojí kvalitou rozumí,“ varoval Dupal, že pak díky tomu může být toto téma zneužíváno. Zvlášť když je na každém výrobku na etiketě napsáno, co obsahuje. „To téma je předimenzované,“ dodal.

Sehnalová doplnila, že spotřebitel očekává u výrobků určitou kvalitu a není důvod k tomu, aby byli klamáni. Dupal argument europoslankyně uznal.

„Pokud je spotřebitel upoután značkou, která poutá na výrobek, on nemůže vědět, že tahle čokoláda, kterou považuje za světovou značku, obsahuje u nás nějakou náhražku. Ale já znovu opakuji, že to téma je předimenzované,“ podotkl.

Odborník je přesvědčen, že řadu lidí ve skutečnosti kvalita potravin netrápí tolik, jak se dnes může zdát z médií nebo z politických diskusí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…