Vy jste úplně mimo, obořil se Zaorálek na Plesla. A prozradil, co mu říkají poradci

22.06.2017 19:15

Ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek usedl ve čtvrteční Kauze dne na Rádiu Impuls proti Jaroslavu Pleslovi a prozradil, jak budou sociální demokraté čelit Andreji Babišovi (ANO). Tomu Andreji Babišovi, který před pár lety Rádio Impuls koupil.

Vy jste úplně mimo, obořil se Zaorálek na Plesla. A prozradil, co mu říkají poradci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

V první řadě je podle Zaorálka třeba, aby přiložili ruku k dílu všichni členové strany a udělali všechno, co mohou, aby ČSSD dopadla dobře. Ale rozhodně to prý nebude tak, že bude ČSSD říkat to, co lidé chtějí slyšet. „Já budu lidem říkat, co mám na srdci, a ne to, co by chtěli lidé slyšet podle průzkumů. Mně třeba říkali: nesmíš mluvit o EU ... protože to spíš přináší minusové body,“ prozradil Zaorálek.

Na protiunijní vlnu ale on sám odmítá naskakovat. „Já si teď už umím představit, jak se na mě tým Andreje Babiše chystá a příští týden na mě zaútočí ještě tvrději. Já jsem dnes také řekl, že Andrej Babiš je jako sršeň, který nás píchl,“ dodal Zaorálek. Možná je prý dobře, že Babiš ČSSD píchl, protože ta teď bude aktivnější.

V příštím týdnu Zaorálek navíc představí posilu Lidového domu. Bude to poradce, který přijde ze zahraničí. Víc ale zatím neprozradil.

Plesl podotkl, že Zaorálek teď bude asi vytahovat bonmoty podobně jako prezident Miloš Zeman, ale host toto tvrzení rázně odmítl.

„To jste úplně mimo, Miloš Zeman má rád koblihy a tlačenku a v tom se naše chutě absolutně rozcházejí. Já jsem dnes rád, když mám žlučník v klidu. Já jsem miloval řízky, ale dnes to smažené nemůžu. Kobliha je prostě opravdu můj úhlavní nepřítel, to je prostě fakt, to nebyl žádný bonmot,“ řekl Zaorálek.

Věnoval se i kauze bytů OKD. „Pokud sociální demokracie vyhraje volby a já budu premiérem, mohu slíbit, že změním přístup k této kauze a budu jiný než moji předchůdci,“ oznámil Zaorálek. V kauze bytů OKD se prý stala křivda a on se bude snažit tuto křivdu napravit. „Pokud budu mít tu příležitost, tak to chci otevřít znova a jinak,“ přislíbil volební lídr ČSSD.

Celý rozhovor naleznete zde.

„Já vám chci poděkovat, že jste přišel do Rádia Impuls, že se nebojíte. Premiér Sobotka se bojí, vy se nebojíte,“ uzavíral pořad pomalu Plesl. „A čeho bych se měl bát,“ ozval se ještě Zaorálek se smíchem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…