Vy snad musíte jet na LSD, napsal Bělobrádkovi rozčílený čtenář. Odpověď značně překvapila

13.05.2015 18:39

Všiml jste si, že část obyvatel Ukrajiny se chová jako fašisté? Jak asi dopadne KDU-ČSL v krajských volbách? Sledují se také nezdaněné nezákonné příjmy církve? Na tyto i řadu dalších otázek dnes odpověděl na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz místopředseda vlády a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Vy snad musíte jet na LSD, napsal Bělobrádkovi rozčílený čtenář. Odpověď značně překvapila
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Bělobrádek na besedě v Opavě

Čtenáře, který se podepsal jako „vojtík“ zajímalo, proč jsou lidovci proti zavedení elektronické evidence tržeb. Bělobrádek odmítl, že by proti tomuto opatření byli. „Jen nechceme, aby dopadlo jako sKarta,“ podotkl.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

V krajských volbách mají lidovci velký potenciál růstu.

Michala Potužného zajímalo, jak moc si lidovci věří ve volbách, které proběhnou v příštím roce. „Odhaduji, že máme velký potenciál růstu v krajských volbách. Někde samostatně, někde v koalicích,“ odpověděl Bělobrádek.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Vlasťa zřejmě nesouhlasí s imigrační politikou EU: „Proč musíme přijímat uprchlíky jiných náboženských vyznání ortodoxního směru? Žil jsem přes rok v Iráku, tedy si myslím, že vím, o čem píšu, a myslím, že přístup Austrálie je hodný následování,“ podotkl. Lidovecký politik odpověděl, že uprchlíky jiných náboženských vyznání ortodoxního směru přijímat nemusíme. Ale: „Vzhledem k demografickému vývoji i naší odpovědnosti je u nás určitě vítán kdokoli, kdo přijme naše zákony a chce s námi žít v míru,“ uvedl.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE

Havlova lavička byla v Oxfordu jen jedna z mnoha akcí

„Je pravda, že cesta na odhalení lavičky Václava Havla v Oxfordu za účasti místopředsedy vlády Bělobrádka a rozsáhlé delegace loni na podzim stála daňové poplatníky 800 000 korun?“ zajímalo čtenáře, který se podepsal jako „krissus“. Podle Bělobrádka to není pravda. „Program byl velmi bohatý a lavička byla jedna z mnoha akcí, přičemž rozhodně nebyla nejdůležitější,“ vysvětlil.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Bartuškovo výrazivo vhodné není

Eleonora chtěla vědět, jak hodnotí Bělobrádek kontroverzní výrok Václava Bartušky, který si vyložila tak, že se mají politicky nepohodlní lidé upalovat. „Považujete takové názory za přijatelné v demokratické společnosti? Budete požadovat odchod pana Bartušky z Ministerstva zahraničních věcí?“ zajímalo Eleonoru. Bělobrádek přiznal, že neví, jak přesně Bartuška svůj výrok formuloval. „Ale takové výrazivo vhodné není. Pokud vím, je to řešeno ministrem Zaorálkem,“ reagoval.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Mám v mozku čip a řídí mě přes satelit

Lidovecký politik odpověděl i na otázku „Jaký je to pocit v době, kdy slavíme vítězství nad fašismem, podáváte si ruce s lidmi, kteří umožňují fašistické pochody, kteří trpí ozbrojené jednotky, jež mají ve znaku fašistické symboly a odmítají poslouchat svou vládu“. „Pořád z vaší strany slyšíme o dodržování lidských práv v Rusku, tak jste se jistě zeptal, jak jsou dodržována lidská práva rusky mluvících obyvatel Ukrajiny. A jak bylo ukončeno šetření okolo upálení lidí v Oděse. Anebo jste v USA dostal jiné úkoly?“

Bělobrádek reagoval s tím, že fašistické pochody jsou umožněny i u nás. „Pokud ozbrojené jednotky neposlouchají vládu, mají být odzbrojeny. Lidská práva platí pro všechny. Jestliže dojde k bestialitám, mají být viníci potrestáni. V USA jsem úkoly nedostal. Mám totiž v mozku čip a řídí mě přímo přes satelit :-),“ odpověděl Bělobrádek.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

O žádném fašistickém puči na Ukrajině nevím

Čtenáře „guitara“ zajímalo, zda si Bělobrádek za svého pobytu v Kyjevě všiml, že část obyvatel se chová stejně jako fašisté a vraždí a zavírají svoje odpůrce. „Nebo jste raději před tím zavřel oči?“ podotkl čtenář a zeptal se jej také na to, zda souhlasí s tím, že prezident ve volbách řádně zvolený byl sesazen fašistickým pučem. A že takto by se mělo postupovat i v dalších zemích, které nechtějí poslouchat USA. „Ne, toho jsem si skutečně nevšiml. Oči jsem nezavíral, jinak bych si dal na kokos. O žádném fašistickém puči nevím,“ reagoval Bělobrádek.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE

Čtenáře „krissuse“ zajímalo, zda se sledují také nezákonné nezdaněné příjmy církve. „Když si jeden společensky unavený duchovní pustil hubu, jak se říká, na špacír s tím, že on vydělává měsíčně něco kolem 120 tisíc, nevěřili jsme a došlo k dohadům, zda to může být pravda,“ uvedl čtenář. Bělobrádek řekl, že o nezdaněných příjmech neví. „Pokud duchovní vydělává takové peníze, pak rozhodně nebudou z veřejných zdrojů,“ uvedl pouze.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE

Čtenáře, který se podepsal jako „brics.mmf“ zajímalo, jaký je Bělobrádkův vztah k droze LSD. „Občas mám dojem, že z toho snad nevylezete,“ poznamenal pisatel ironicky. Dostalo se mu odpovědi v podobném duchu: „Dávám přednost speedu :-)“

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…