Vy svazáčkové typu Jakuba Jandy... Drsné komentáře po vítězství BREXITU. A vtipný obrázek. Probudil se Kalousek

24.06.2016 7:02

Výsledky referenda ve Velké Británii zacloumaly i s britskou librou. Ta se propadla na nejnižší úroveň za 31 let. Kvůli průběžnému sčítání výsledků referenda naznačujícímu zřejmé vítězství stoupenců odchodu země z EU se dostala pod úroveň 1,35 dolaru. Vývoj sčítání však měl negativní dopad i na dolar, který oslabil až na hodnotu 100 jenů. A co na brexit říkají čeští politici, novináři či analytici?

Vy svazáčkové typu Jakuba Jandy... Drsné komentáře po vítězství BREXITU. A vtipný obrázek. Probudil se Kalousek
Foto: Archiv
Popisek: Libra

Anketa

Velká Británie odchází z Evropské unie. Co se teď stane s EU?

hlasovalo: 19710 lidí

„Libra padá, Moskva slaví. Náklady budou velké, nejen finanční. Musíme dokázat uchovat dětem společnou Evropu. Bude to těžký boj,“ uvedl na svém twitterovém účtu předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Liberální demokracie může vypadat jako fraška. Její nedokonalost má větší hodnotu než vláda policejních plukovníků, prokurátorů a oligarchů,“ nechal se slyšet ministr vnitra Ivan Langer. 

„Poslední varování pro bruselské elity. Odpovědí nesmí být ‚více EU‘, ale ‚jiná EU‘, jak to chce ODS. Nebo půjdou další,“ zkonstatoval europoslanec Jan Zahradil (ODS). 

Drsná slova napsal také šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. „Brexit Cameronovi a nám všem prohrály politicky zdegenerované euroelity, které se domnívají, že si stačí vydržovat propagandistickou armádu zapálených svazáčků typu Jakuba Jandy a tvářit se, že je všechno v pořádku. No a ono není. Tohle je facka dvě hodiny po dvanácté. Přesto se obávám, že efekt na EU elity bude nulový. Pozná se to na dnešním vystoupení soudruha Junckera. Teda pokud už není úplně zšampíčkovanej,“ napsal.

„Zajímalo by mne, jestli se z toho představitelé EU poučí nebo nám vysvětlí, že Britové jsou xenofobní primitivové a budou nevzrušeně pokračovat v krasojízdě,“ podotkla analytička Irena Ryšánková.

„Protřepat, nemíchat. Tu hlášku známe všichni. Poddaní Jejího Veličenstva tentokrát nezatřepali, ale přímo zatřásli Evropou a pěkně zamíchali kartami evropské i globální světové politiky. Jako demokraté výsledek britského referenda respektujme, ostatně nic jiného ani nemůžeme dělat. A nesvalujme vinu jen na vnitrostranické hrátky konzervativců a premiéra Camerona,“ podotkl jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). Frustrace Britů je podle něj vážným varováním pro celou Evropu, zejména pro stávající evropskou „elitu“. „Doufám, že výsledky referenda nebudou pověstným kamínkem, který strhne lavinu. Evropský projekt, odhlédnuto od Junckera, Schulze, Tuska a dalších nynějších evropských představitelů, nemá lepší alternativu. Přes křečovité řešení migrace, přes spoustu bruselských nesmyslů od vysavačů po žárovky, jenom silná, sjednocená, hrdá a sebevědomá Evropa má v nynějším rozbouřeném globálním světě šanci,“ dodal Hašek.

Sociálními sítěmi se také šíří první okomentovaná fotografie, na níž je premiér David Cameron. Ten v referendu prohrál. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…