Vybafne na vás Lenin? Ne, něco horšího. Historka z EU od Ivana Davida. Ale smát se nebudete

23.01.2020 12:26

Europoslanec za SPD Ivan David vzpomněl ve svém facebookovém příspěvku komunistického politika Vladimira Iljiče Lenina. V jaké souvislosti? Připomněl mu ho Green Deal. A europoslanec se rozepsal, jak v EU projednávali zemědělství.

Vybafne na vás Lenin? Ne, něco horšího. Historka z EU od Ivana Davida. Ale smát se nebudete
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ivan David

„V Evropském parlamentu jsem konstatoval výskyt epidemie posedlosti ‚Zeleným údělem‘ (Green Deal),“ uvedl ve svém příspěvku David.

Anketa

Měl by být člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka odvolán Poslaneckou sněmovnou?

98%
2%
hlasovalo: 20508 lidí

„Za minulého režimu byl na každém kroku Lenin. Říkával se na to vtip, že člověk se občas bojí otevřít i konzervu, aby v ní taky nebyl Lenin. Tady v Bruselu aby se člověk bál otevřít cokoliv. Všude je Zelený úděl. Je až neuvěřitelné, kam všude jej europoslanci dokáží ‚nacpat‘,“ sdělil David. 

Následně konstatoval, že zemědělský výbor Evropského parlamentu ve středu projednával Zprávu o výdajích rozpočtu EU za rok 2019. Něco, jako je u nás státní závěrečný účet, který také schvaluje Sněmovna. „Čeští poslanci většinou projdou zprávu Nejvyššího kontrolního úřadu, který popíše, jak byly peníze utraceny, a vezmou to na vědomí. Ono se s tím totiž už nedá nic jiného dělat. Ty peníze jsou utracené, takže nemá smysl říkat, že to či ono se nemělo kupovat. V doprovodném usnesení doporučí v budoucnosti se vyvarovat chyb při utrácení státních peněz, které popsal NKÚ. A občas na základě zjištění NKÚ padne nějaké to trestní oznámení. Ale v zásadě je materiál vždy věcný a bez ideologických ‚blábolů‘. Usnesení o tom, že Sněmovna bere státní závěrečný účet, je vždy na jednu stránku a doprovodná usnesení také,“ podotkl David.

„Polský zpravodaj Zemědělského výboru Zbygniew Kuzmiuk z frakce konzervativců k zemědělské části rozpočtu EU předložil jednoduchou zprávu o sedmi bodech. Navrhl vzít na vědomí, že peníze byly utraceny. Popsal chyby, na něž upozornil Evropský účetní dvůr, což je unijní obdoba našeho NKÚ. A vyzval k nápravným opatřením, aby se chyby neopakovaly. Europoslanci z většiny frakcí k jeho jednoduché zprávě předložili 55 pozměňovacích návrhů. Nikdo nenavrhoval žádná konkrétní opatření, která by zabránila opakovaní chyb. Pojali to jako mnohostranná slohová cvičení ze zelené ideologie. Zelený úděl z 28listového sešitu pozměňovacích návrhů doslova ‚přetékal‘ z každé stránky. Jako lékař mám podezření, že řada kolegů podlehla davovému šílenství vyvolanému mediální masáží financované nadnárodními korporacemi, které stojí za Grétou Thunberg,“ zmínil.

„Při čtení pozměňovacích návrhů jsem se znovu přesvědčil, jak někteří ČLENOVÉ ZEMĚDĚLSKÉHO VÝBORU MAJÍ AVERZI K ZEMĚDĚLCŮM. Podle řady pozměňovacích návrhů nejen od frakce Zelených, ale i od socialistů a ‚sjednocené levice‘, jsou zemědělci největší nepřátelé života na Zemi. Šokovalo mě, že poslanci z komunistické frakce GUE/NGL ve svých pozměňovacích návrzích projevují fanatickou nenávist k velkým podnikům, jako jsou u nás družstva nebo firmy, které vznikly jejich přeměnou, a horují pro rodinné farmy. V minulosti přitom komunisté vždy byli zastánci družstevnictví,“ dodal.

„Naštěstí tento materiál, který jsme několik hodin projednávali, je jen ‚cárem papíru‘. Založí se do šanonu a tam na něj bude padat prach. Mrzí mě jen, že jsme s našimi spolupracovníky museli zmařit mnoho hodin přípravou na projednání tohoto blábolu. Ten mohl být věnován přípravě pozměňovacích návrhů k reformě Společné zemědělské politiky, aby naši zemědělci mohli dostat stejné dotace jako západní, a ne pouhou čtvrtinou,“ sdělil.

„Další čas byl promarněn planým ‚žvaněním‘, které zemědělcům v ničem nepomůže ani jim neulehčí těžkou práci a ještě těžší byrokracii. Kontrastuje to s tím, že si poslanci nedokázali najít více času na veřejné slyšení zástupců platebních agentur, kteří nám mohli přinést cenné postřehy, jež by nám mohly pomoci se vyvarovat chyb v připravované reformě. Můj návrh na celodenní seminář byl zamítnut a na vyslechnutí připomínek expertů z praxe byly vyhrazeny pouhé 2 hodiny. Asi proto, aby bylo dost času na tyto nesmyslné ideologické exhibice,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…