Výběrem systému pro MPSV bez soutěže se zabývá policie

02.04.2015 21:18

Výběrem dodavatele ekonomického informačního systému bez soutěže pro ministerstvo práce a sociálních věci se zabývá policie. Vyplynulo to z vyjádření ministryně Michaely Marksové Tominové (ČSSD) při dnešních sněmovních interpelacích. Ministerstvo kvůli tomu dostalo už dřív pokutu 300.000 korun od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, když podle ministryně "udalo sebe samo".

Výběrem systému pro MPSV bez soutěže se zabývá policie
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Ministerstvo uzavřelo s firmou Gordic smlouvu koncem roku 2013 za tehdejšího ministra přechodné vlády Františka Koníčka. Úřad společnost oslovil přímo v takzvaném jednacím řízení bez uveřejnění.

"V současné době tento celý proces šetří orgány činné v trestním řízení," uvedla dnes Marksová. Z toho důvodu nechtěla odpovědět na otázku poslance Jiřího Valenty (KSČM), kdo byl viníkem, ačkoli je podle ministryně známo, kdo je pod dokumenty podepsán. "Nicméně pokud vím, je tam šetření na neznámého pachatele," dodala ministryně.

Ministerstvo taky tvrdí, že neobvykle vysoké byly ceny a hotovou zakázku dostalo později, než mělo. Zástupci firmy Gordic už dřív médiím sdělili, že vyřešení sporu čekají až u soudu. Společnost podala žalobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…