Výbor ANO by měl dnes schválit pražskou kandidátku

20.07.2018 6:16

Dnes vyprší třídenní lhůta, v níž mají členové výkonného výboru ANO schválit novou podobu pražské kandidátky pro obecní volby. Kvůli dovoleným o ní hlasují přes internet. Hlavní změnou oproti původnímu návrhu je výměna lídra. Poslance a pražského zastupitele Patrika Nachera nahradil podnikatel Petr Stuchlík. Podle vyjádření hnutí budou výsledky hlasování a případná nová kandidátka zveřejněny dnes nebo v sobotu dopoledne.

Výbor ANO by měl dnes schválit pražskou kandidátku
Foto: screen
Popisek: Andrej Babiš před novináři v Lánech.

Podle návrhu nové kandidátky má původní lídr Nacher zaujmout druhé místo a třetí má být bývalý ministr financí Ivan Pilný. Nacher jako lídr vyšel z vnitrostranického referenda, respektuje však to, že podle stanov ANO je změna z rozhodnutí vedení možná. Výměnu v čele kandidátky podle informací médií iniciovali poradci premiéra a předsedy hnutí Andreje Babiše, podle nichž chtějí Pražané v čele magistrátu spíše manažera než politika.

Lidové noviny ve čtvrtek přišly s informací, že výměna lídra nebude jedinou změnou. Z kandidátky hnutí podle serveru například zmizí současný pražský radní pro majetek Karel Grabein Procházka, který byl původně na čtvrtém místě. I ostatní současní radní za ANO buď nebudou kandidovat vůbec, nebo budou až ve druhé desítce. Primátorka za ANO Adriana Krnáčová nekandiduje, v radě reprezentují hnutí ještě Eva Kislingerová, Libor Hadrava a Radek Lacko.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…