Výbor doporučí sněmovně, zda má vydat Chaloupku ke stíhání

06.06.2012 6:13

Sněmovní mandátový a imunitní výbor ve středu doporučí poslancům, zda mají vydat k trestnímu stíhání Otto Chaloupku (VV). Policie ho chce obvinit pro podezření z přijímání úplatku od jeho bývalého asistenta. Sněmovna by měla o Chaloupkově stíhání rozhodnout příští týden.

Výbor doporučí sněmovně, zda má vydat Chaloupku ke stíhání
Foto: Věci veřejné
Popisek: Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka

K Chaloupkově případu se výbor sešel už dvakrát, někteří členové o něm mají pochyby. V kauze jde o to, že poslancův bývalý asistent Vratislav Vařejka mu musel vracet část peněz, které dostával od sněmovny za svou práci. Chaloupka uvádí, že šlo o domluvu, že peníze sloužily na předvolební kampaň a že je nevinen.

Policie chce zřejmě stíhat i Vařejku pro podezření z poskytování úplatku. Policie soudí, že musel Chaloupkovi dávat část peněz kvůli tomu, aby mohl dál pracovat jako jeho asistent.

V úterý sněmovna potvrdila stíhání Davida Ratha, kterého policisté obvinili z přijímání úplatku v souvislosti s údajně zmanipulovanou zakázkou na opravu buštěhradského zámku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…