Výbuch a průšvih primátora Hudečka z TOP 09: Skončil úplně poslední

31.07.2013 12:51

Nejlépe hodnoceným hejtmanem je Martin Půta z Libereckého kraje, ukazuje to průzkum agentury SANEP. Získal téměř 58 procent pozitivních hlasů. Poslední je nový pražský primátor Tomáš Hudeček.

Výbuch a průšvih primátora Hudečka z TOP 09: Skončil úplně poslední
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Agentura SANEP průběžně provádí průzkumy oblíbenosti hejtmanů. Naposledy byl na prvním místě bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda, nyní ho vystřídal liberecký hejtman Martin Půta. Naopak Svobodův nástupce Tomáš Hudeček se umístil až na posledním místě.

Celý průzkum ZDE

Půta získal 57,7 procenta hlasů a již delší dobu se umísťuje na prvních místech žebříčku. Druhým nejlépe hodnoceným hejtmanem je Michal Hašek z Jihomoravského kraje s 56,4 procenta pozitivních hlasů. Oproti květnu si výrazně polepšil, zřejmě i proto, že se v souvislosti se svou stranou ČSSD více objevuje v médiích. Na pomyslném bronzovém místě je pak Jiří Zimola, který vede Jihočeský kraj. Získal 54,3 procenta kladných hlasů.

Zajímavý posun nastal u hejtmana Olomouckého kraje Jiřího Rozbořila, který byl v květnu na posledním místě, nyní je však šestý. „Tento vzestup Jiřího Rozbořila může být dán jeho zvládnutím nedávných povodní, které vedle dalších krajů zasáhly i Olomoucký kraj. Zda si tuto pozici Jiří Rozbořil udrží, ukáže až další šetření,“ píše SANEP.

„Poslední, čtrnáctou pozici zastává v červenci nově zvolený pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) se ziskem 20,3 % kladných hlasů obyvatel hl. města Prahy, který nahradil odvolaného primátora Bohuslava Svobodu. Bohuslav Svoboda byl přitom v květnovém šetření nejlépe hodnoceným nejvyšším představitelem 14 krajských celků,“ poukazuje také agentura.

V průzkumu se respondentů také dotazovali na případné přímé volby hejtmanů. Ty by celkem uvítalo 63 procenta lidí, proti je přibližně třetina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…