Vychází úžasná Kniha o vědě

22.09.2020 13:41

Clifford Alan Pickover (* 1957) je autorem téměř padesáti populárně naučných knih, které se převážně zabývají matematikou a přírodními vědami. K jeho tématům patří i biologie, umění, náboženství, sociální psychologie, mimozemské civilizace, historie a další. Kromě psaní pracuje mimo jiné i pro IBM, CNN či Wired Magazine. Je také držitelem více než sedmi stovek amerických patentů a pochlubit se může i doktorátem z Yale University. V češtině doposud vyšla jeho Matematická kniha (2012) a Kniha o fyzice (2015).

Vychází úžasná Kniha o vědě
Foto: pixabay.com
Popisek: Poznání - ilustrační foto

Anketa

Byl Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

90%
10%
hlasovalo: 13186 lidí
Je možné cestovat časem? Co jsou Möbiova páska, teserakt či transcendentní číslo? Proč se po prosté slitině jmenuje celé historické období - doba bronzová? Tyto otázky jsou jen ochutnávkou z nesmírného bohatství témat z oboru přírodních věd, které přináší ilustrovaná kniha zkušeného autora mnoha populárně-naučných knih Clifforda A. Pickovera.

Představuje 250 největších objevů přírodních věd, techniky i humanitních oborů, které umožnily moderní lidské společnosti vzniknout a prosperovat. Spektrum Knihy o vědě je široké a pokrývá témata od vysoce teoretických až po zcela praktická, od řešení, jež známe z každodenního života, až po hypotetické konstrukce, jejichž význam se teprve bude muset ukázat. Časově sahá od 20 tisíc let staré kosti z Išanga až po nejnovější výsledky matematiky, fyziky, chemie, biologie, techniky i psychologie z počátku 3. tisíciletí.

Knihu, která si skutečně zaslouží pozornost, překládala hned čtveřice odborníků; Petr Holčák, Ivan Štoll, Jan Klíma a Pavel Pecháček. Literární opus na křídovém papíře vydává nakladatelství Dokořán ve spolupráci s nakladatelstvím Argo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…