Výcviků asistenčních psů na Praze 5 přišel pogratulovat i Karel Gott. Máme foto

26.09.2016 12:11

Výcviků asistenčních psů na Praze 5 přišel pogratulovat i Karel Gott. Máme foto Jak dostat na Motolský „cvičák“ 1500 fanoušků všech věkových kategorií? Na to mají v Helppes - Centru výcviku asistenčních psů pro postižené jednoduchý recept. Na jednu stage postavte Karla Gotta a Miro Žbirku.

Výcviků asistenčních psů na Praze 5 přišel pogratulovat i Karel Gott. Máme foto
Foto: tan
Popisek: Radní MČ Prahy 5 Petr Lachnit, Karel Gott a ředitelka Helppes Zuzana Daušová (oba jsou čestní občané Prahy 5)

V sobotu se v areálu výcvikového centra neziskové organizace Helppes na Plzeňské ulici v Praze 5 slavilo. A že bylo co oslavovat. Nejenže se uskutečnila, v Motole již tradiční, promoce patnácti čtyřnohých absolventů Vysokého Učení Helppsího, kateder Asistenčních psů, Signálních psů a Vodících psů ročníku 2015/2016, ale společnost Helppes při té příležitosti oslavila své patnácté narozeniny.

Promující asistenty a jejich novopečené majitele - lidi s postižením, přišla podpořit spousta osobností z hudební scény. Patrony dvanácti nových asistenčních psů se stali Karel Gott, Marta Kubišová, Bára Nesvadbová, Hanka Kynychová, Lenka Filipová, Miro Žbirka, Pavel Roth. Mezi dalšími hosty byl i radní Prahy 5 Petr Lachnit.

V rámci bohatého programu bylo možné shlédnout také dvě netradiční ukázky výcviku asistenčních zvířat. V první ukázce představila ředitelka Zuzana Daušová Helppsí slepici, která hravě zvládla prezentaci cviků poslušnosti a asistenčních dovedností, ve druhé ukázce bylo divákům prezentováno, jak těžký mají lidé s handicapem život a jak se jim změní poté, co dostanou psího pomocníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …