Vyděláváte méně než 48 955 Kč? Budete se mít lépe, slibuje ČSSD

21.02.2017 12:10

Návrh velké daňové reformy z dílny ČSSD má přinést vyšší čistý příjem lidem, kteří vydělávají nejvýše 48 955 Kč za měsíc. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Vyděláváte méně než 48 955 Kč? Budete se mít lépe, slibuje ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Do Česka by se tak podle serveru vrátila takzvaná progresivní daň, kterou zde lidé platili naposledy v roce 2007. Jde o jeden z klíčových bodů volebního programu sociální demokracie. Většina lidí v zemi by si v případě jeho zavedení polepšila řádově o stovky korun měsíčně, tvrdí ČSSD. Ovšem například člověk s výdělkem nad 50 tisíc na změně prodělá.

Celý text je ZDE

„Navrhujeme spravedlivé daně, které nejsou pouze pro nejchudší vrstvy, o stovky korun měsíčně si polepší lidé až do platu 48 955 korun měsíčně hrubého. Spravedlivá daň s odstupňovanými sazbami pomůže výrazně lidem s nejnižšími a středními příjmy, ti si zvýší reálné měsíční příjmy výrazně přes tisíc korun,“ uvádí ČSSD na webu Spravedlive-dane.cz.

„Zavedeme čtyři daňová pásma počítané ze superhrubé mzdy. Drtivá většina zaměstnanců s platem až do 40 tisíc korun se vejde do daňových pásem dvanáct a patnáct procent. Nejvyšší příjmy budou daněny v pásmech 25 a 32 procent, přičemž zůstávají nezdaněné základy a bonusy, čili reálné zatížení bude ještě menší,“ cituje server předsedu sněmovního rozpočtového výboru Václava Votavu z ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…