Vyděsil mě! Terorista z Berlína na útěku rozséval strach. Otřesená svědkyně promluvila

27.12.2016 15:39

Server britského bulvárního deníku The Sun se věnuje osudu berlínského atentátníka Anise Amriho. Jedna britská turistka ho prý viděla ve francouzských Alpách dva dny po berlínském masakru. Deníku popsala své pocity.

Vyděsil mě! Terorista z Berlína na útěku rozséval strach. Otřesená svědkyně promluvila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Berlín, ilustrační foto

Padesátiletá Britka Anne Lomaxová deníku prozradila, že Amriho viděla ve francouzských Alpách. Asi 30 minut jí prý Amri sledoval, což ji vyděsilo. K setkání došlo ve středu, dva dny po berlínském masakru. Svůj zážitek posléze popsala policistům, kteří se jí vyptávali na mnoho podrobností. Hovořila s nimi čtyři hodiny. „Dělal na mě dojem divného člověka a ten dojem už ve mě zůstal,“ prozradila dáma.

Anne Lomaxová, která pochází ze západního Londýna, si prý uvědomila, s kým se setkala, když si přečetla zprávy o berlínské předvánoční hrůze. A okamžitě kontaktovala policii.

Celý článek v angličtině naleznete zde

The Sun přináší také informace, že došlo k zatčení některých tuniských příbuzných Anise Amriho, jelikož existuje podezření, že se na útoku mohli nějak podílet.

Stranou pozornosti médií nezůstal ani hrdinský čin polského řidiče Lukasze Urbana. Ten s Amrim bojoval do poslední chvíle a snažil se mu v útoku zabránit. Pro jeho rodinu byla uspořádána sbírka, ve které se podařilo od lidí získat už 160 tisíc liber, v přepočtu téměř 5 milionů korun.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …