Vydržíte šest let v Senátu, nebo kývnete zase na lepší nabídku, navážel se Prachař do Seitlové

13.10.2014 18:08

Ministr dopravy a kandidát do senátu Antonín Prachař (ANO) bude v přerovském obvodě soupeřit s bývalou senátorkou a zástupkyní ombudsmana Jitkou Seitlovou. Kandidátka má před svým sokem téměř desetiprocentní náskok a věnuje se kontaktní kampani. Za Prachařem stojí hnutí Andreje Babiše, poukázal na své úspěchy na ministerstvu jako jsou například vyšší výkupní ceny za pozemky a výběrová řízení na kilometry nových dálnic. Oba se střetli v duelu v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Vydržíte šest let v Senátu, nebo kývnete zase na lepší nabídku, navážel se Prachař do Seitlové
Foto: ANO
Popisek: Ministr dopravy Antonín Prachař

Oba kandidáti na úvod přednesli, proč by je lidé měli volit. Seitlová se odvolávala na odvedenou práci v senátu i v pozici zástupkyně ombudsmana. „Je v tom kus práce, lidé ví, že jsem jim pomáhala,“ uvedla.

Prachař: V druhém kole musíme zvrátit nepříznivý výsledek. Seitlová má náskok

Prachař připomněl, že v Přerově 22 let působil jako podnikatel. „Zaměstnával jsem tam nemálo lidí. Díky tomu, co jsem v dopravě už odvedl, jsem měl tu čest stát se ministrem za hnutí ANO,“ prohlásil. Seitlová má ale před Prachařem téměř desetibodový náskok v procentech získaných hlasů. „Na nás a na mém volebním týmu bude, abychom ten nepříznivý výsledek v druhém kole zvrátili,“ komentoval ministr ve Dvaceti minutách.

Seitlová získala v Přerově 39,95 procent hlasů. „Důvěra i odpovědnost vás jaksi zavazuje. Nechci zklamat důvěru, kterou mi lidé dali,“ uvedla.

Vyčlenila jsem si čas, abych se mohla setkat s lidmi. Za Prachařem stojí velké hnutí, připomněla Seitlová

Prachař uvedl, že Seitlová bude mít hodně času na kontaktování občanů v malých městech a na vesnicích. Sám prý tolik volna nemá vzhledem ke své práci na ministerstvu dopravy. Připomněl ale, že se mu povedlo prosadit zvýšení výkupních cen za pozemky a zahájit výběrová řízení na 60 kilometrů nových dálnic.

„Nemyslím si, že nebýt ve vládě je pro mě výhoda nebo nevýhoda. Pro mě je důležité, abych rozuměla lidem v regionu, a tak jsem si vyčlenila čas, abych se mohla s těmi lidmi setkat. Proto jsem objela obce a většinu starostů,“ vysvětlila Seitlová. Upozornila, že Prachař byl na rozdíl od ní často v hlavních zprávách a měl tak zajištěnou reklamu. Podle ní má ministr výhodu, že za ním stojí velké hnutí ANO. Bývalá senátorka odmítá členství v jakékoliv politické straně. Kandiduje proto jako nestraník s podporou Strany zelených a KDU-ČSL.

„Rozhodla jsem se, že nebudu členem žádné politické strany. Často se ta ideologie liší od toho, co je reálně potřeba řešit. Hlavně je potřeba používat zdravý rozum. Při tom hlasování nemůže zvítězit čistá ideologie,“ míní kandidátka do senátu.

Vydržíte v senátorském křesle, nebo se opět vzdáte mandátu?

Prachař připomněl, že si 50 procent kampaně hradí sám ze svého platu. Poté si do Seitlové rýpl, jestli vydrží šest let ve funkci, anebo zda znovu kývne na lepší nabídku.

Možná si pan ministr myslí, že senátor pracuje tři dny v týdnu

„Ano, byla jsem senátorka a pak jsem byla zástupkyní ombudsmana. Já nevím, co je lepší. Možná si pan ministr myslí, že senátor pracuje tři dny v týdnu. Ale vy jako senátor musíte pracovat s lidmi, připravovat zákony, hledat chyby, které se udělaly. I jako zástupkyně ombudsmana je to zase práce,“ namítla.

Prachař se prý bude s lidmi kontaktovat prostřednictvím kanceláří, které nechá vybudovat v regionu. Od nich pak bude přebírat podněty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…