Vyhození Klause ml.: Erik Best odhalil, kdo prý skutečně řídí ODS

18.03.2019 14:05

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl okomentoval dění v ODS. Raději se podívejte sami, co všechno k tématu sdělil. Vypůjčil si i slova amerického novináře Erika Besta.

Vyhození Klause ml.: Erik Best odhalil, kdo prý skutečně řídí ODS
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Jaroslav Plesl

Plesl na sociální síti Facebook popsal stávajícího předsedu ODS Petra Fialu jako „svazáčka“ z dob komunistického režimu, který neváhá vylučovat jiné osoby za projevení odlišného názoru. Klaus byl podle Plesla vyhozen ze strany pro své odlišné názory. Šéfredaktor to přičítá na vrub údajnému napojení strany na agenturu Bison & Rose. „Tohle je ODS vzor 2019. Rezidua Bison & Rose v praxi,“ napsal doslova šéfredaktor celostátního deníku.

Agentura  přitom bývala spojována především s ČSSD, konkrétně s někdejším prvním místopředsedou strany Milanem Chovancem, a to přes Miloše Růžičku, který agenturu Bison & Rose již opustil.

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

hlasovalo: 17547 lidí

Novinář Erik Best přesto nepochybuje, že za děním v dnešní ODS stojí právě Růžička. „Chovancův Růžička řídí ODS z Toronta a jsou povoláni ti samí novináři. Všichni víme, jak to dopadlo s ČSSD. Starého psa novým kouskům nenaučíš,“ napsal americký novinář.

Plesl Bestovi přitakal. „Erik to napsal přesně. Po ČSSD teď stejná parta diletantů zničí i ODS. A pak budou společně brečet nad rozpadem systému tradičních politických stran. Bylo by to směšné, kdyby to nebylo smutné. Ale je to asi jako kdyby se děti z nějakého amazonského kmene chopily řízení jaderné elektrárny.

Šéfredaktor velkého českého deníku zavzpomínal také na rok 2007, kdy tehdejší předseda vlády Mirek Topolánek napsal v sms zprávě ČTK větu „Es kommt der Tag“, větu, kterou kdysi používal Adolf Hitler či jeho mág propagandy Joseph Goebbels, když chtěli říci, že přijde den, kdy zúčtují se Židy.

Topolánek se snažil vyhnout odpovědi na otázku, zda od bývalého šéfa polostátního gigantu ČEZ dostal hodinky za 300 tisíc korun. Podle Plesla by ODS udělala lépe, kdyby se zabývala vlivem Martina Romana na ODS.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Zaregistroval také, že stávající předseda ODS Petr Fiala hovořil na sjezdu strany, zatímco Václav Klaus starší dostal prostor v hlavním vysílacím čase na TV Nova, na nejsledovanější televizi v Česku.

„Fialova ODS se může vzteknout. Ale ničím nedokáže překřičet fakt, že voliči hodnotí lépe VK jr. než vylučovače, který je nyní z nějakého nepochopitelného důvodu předsedou ‚občanské‘ a ‚demokratické‘ strany. Měl by se míň vztekat, míň vylučovat a víc přemýšlet a pracovat. To mu ostatně vzkázali i respondenti v průzkumu, který má na stole a o němž média – světe div se! – drze referují. Možná si příště k tomu vylučování přibere i cenzurováni novin. Demokrat,“ šil do Fialy šéfredaktor deníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…