Vyhozený poslanec ČSSD se rozpovídal, když zjistil, že strana je v řiti

26.05.2017 15:30

Ostravský poslanec Adam Rykala (ČSSD) smutní nad průzkumem CVVM, kde má hnutí ANO 33 procent a sociální demokracie jen 14 procent. Rykala si klade otázku, co všechno se ještě bude muset stát, aby se vedení v čele s Bohuslavem Sobotkou probudilo.

Vyhozený poslanec ČSSD se rozpovídal, když zjistil, že strana je v řiti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za ČSSD Adam Rykala

Adam Rykala je jeden z ostravských sociálních demokratů, který byl v rámci změn prováděných v ostravské ČSSD vyškrtnut z kandidátní listiny pro sněmovní volby, takže svůj mandát už poslanec narozený v roce 1989 neobhájí. Sám to nazval vlastní popravou, ale pochvaloval si, že bude pracovat taky někde jinde než v Poslanecké sněmovně. Možná si tak na dálku šťouchnul do předsedy ČSSD a premiéra Bohuslava Sobotky, kterému se často vyčítá, že má zkušenosti právě jen z poslaneckých lavic.

„Dnes jsem se dobrovolně zúčastnil vlastní popravy. Ale jsem bojovník. Děkuji Vám za Vaši dosavadní podporu. Jen mě mrzí, že nebylo respektováno rozhodnutí ostravské ČSSD a moravskoslezské ČSSD a došlo k zásahu z vedení strany. Pozitivní na tom je, že o mně nebude nikdo moct říct, že jsem v životě nedělal nic jiného než poslance. Vážím si toho, že jsem získal tuto zkušenost a budu pro Vás dále pracovat,“ napsal Rykala před pár dny na sociální síti Facebook.

Tamtéž uveřejnil smutnícího smajlíka. Je prý velmi zklamán z toho, jak si ČSSD stojí v posledním průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), Sociální demokraté mají v tomto průzkumu 14 procent, ODS má 13 procent. Zato hnutí ANO Andreje Babiše má 33 procent.

„Nevím, co ještě potřebují vidět v našem vedení, aby pochopili, že nám přestali lidé důvěřovat, a že je potřeba projít změnami. V Ostravě jsme se změnami začali a budeme v nich pokračovat. Nevzdáváme to,“ konstatoval mladý zákonodárce.

Co přesně měl na mysli, když mluvil o změnách? Třeba to. že jeho organizace podpořila na sjezdu strany Jeronýma Tejce a nepodpořila Bohuslava Sobotku. Rykala byl za to podle svých vlastních slov potrestán vyškrtnutím z kandidátní listiny do Poslanecké sněmovny. Vedle toho zdůraznil, že v ostravské ČSSD nejsou černé duše, on i jeho kolegové se přeregistrují tak, jak si to přeje vedení v Praze a pak bude ostravská ČSSD dál bojovat za lepší stranu. Totéž by prý měla dělat celá sociální demokracie. Měla by do čela jednotlivých buňěk i krajských organizací volit lidi „bez škraloupu“.

„Navrhli jsme na odvolání z postu předsedy krajské ČSSD Miroslava Nováka,“ dává příklad, kterým by se údajně mohly inspirovat i další organizace ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…