Vyhraju i bez vás, vzkazuje nespokojeným republikánům sebevědomý Trump

08.05.2016 18:48

Miliardář Donald Trump už v podstatě má jistou nominaci do finálního klání o Bílý dům s Hillary Clintonovou. Řadě republikánů se však příliš nelíbí, že by za ně měl kandidovat právě on. Proti miliardáři se postavil např. Paul Ryan, republikánský předseda dolní komory Kongresu USA. A Trump dává jasně najevo, co si o tom myslí.

Vyhraju i bez vás, vzkazuje nespokojeným republikánům sebevědomý Trump
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Myslím, že by bylo lepší, kdyby byla (strana) jednotná, myslím, že by to bylo... nějak lepší. Ale nemyslím, že by vlastně musela být jednotná v tradičním smyslu slova,“ uvedl Trump. Informuje o tom agentura AP, zprávu převzala i ČTK.

Je třeba dodat, že Trump nestojí mezi republikány zcela osamoceně. Podpořil ho např. Dick Cheney, viceprezident George W.  Bushe.  Odstup si udržují někdejší Trumpovi soupeři ve stranickém klání, jako Jeb Bush. Trump se rozkol ve straně snaží zlehčovat.

Demokratická kandidátka na prezidentku Hillary Clintonová je na tom z tohoto pohledu o mnoho lépe, protože má v Demokratické straně jasnou podporu a její nominace je hotovou věcí. Trump si na ni však chystá munici. Poznamenal mimo jiné, že je provdaná za Billa Clintona, který zneužíval ženy tak jako snad málokdo v politických dějinách země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…