Vyhrála Hillary, psaly noviny po minulé debatě. Podle zkušeného pozorovatele ale Trump předvedl v debatě výkon, jaký USA nepamatují

16.10.2016 17:29

Republikánský kandidát Donald Trump předvedl v neděli večer bezesporu nejlepší výkon v dosavadní historii televizních prezidentských soubojů, myslí si Patrick Buchanan, jenž byl poradcem tří amerických prezidentů. Překlad jeho komentáře přinesly ParlamentníListy.cz.

Vyhrála Hillary, psaly noviny po minulé debatě. Podle zkušeného pozorovatele ale Trump předvedl v debatě výkon, jaký USA nepamatují
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Buchanan si všímá situace, kdy plánovaný viceprezident Mike Pence se od Trumpa obrátil za jeho obscénní poznámky o ženách. Stejně tak učinil i Trumpův volební štáb. Kandidát na prezidenta však svá slova pronesl před deseti lety při rozhovoru s Billlem Bushem v autobusu. „Média ucítila krev a tzv. nažhavila dráty. Trump je ze hry! Pohár bere Pence! Republikánské elity se chystají svého kandidáta svrhnout,“ konstatuje Buchanan s tím, že Trump se však rozhodl, že má-li být poražen, vyjde z té porážky jako Trump, nikoliv jako ufňukaný kajícník. 

„První, co učinil, bylo, že pozval zástupce tisku na setkání s malým vzorkem sexuálních obětí Billa Clintona, které proběhlo několik hodin před televizní debatou. Účastnily se ho Kathleen Willeyová, Paula Jonesová a Juanita Broaddricková, které pronesly pár vět na podporu Trumpa i pár vět odsuzujících manžele Clintonovy,“ všímá si Buchanan, co předcházelo televizní prezidentské debatě. 

Původní text ZDE.

„A jak se moderátoři společně s Hillary pojili v úsílí soustředit debatu na Trumpovy deset let staré výroky, přenesl ji Trump na Billovy kriminální delikty vůči ženám – i to, jak o nich Bill lhal a jak mu Hillary v těch lžích, a pak i z těch lží ven – pomáhala,“ dodává Buchanan. Podle něj demokratická kandidátka Hillary Clintonová vyhlížela velmi bezmocně.

„V boji o své bytí či nebytí byl Trump rozhodnut dokončit svou prezidentskou kampaň ve stejném duchu, ve kterém ji zahájil – to znamená  jako nepřítel otevřených hranic, globalizace a neoimperialismu,“ dodal. Podle něj moderátoři debaty Raddatzová a Cooper prokazovali svou přízeň Clintonové, a to například přerušováním jeho výroků. 

„Jak např. mohli moderátoři debaty pominout onu přetřásanou poznámku Clintonové z jejího pár dní starého projevu k brazilským bankéřům, že ‚sní o společném trhu s otevřeným obchodem a s otevřenými hranicemi na celé západní polokouli‘. Je-li totiž její výrok přesně zaznamenán, pak vlastně neprohlásila nic jiného, než že sní o budoucnosti, v níž už Američané nebudou existovat jako suverénní a nezávislý národ,“ všímá si také následně Buchanan. A všímá si i jejích slov, která prý značí válku proti Sýrii i proti Rusku, bude-li to zapotřebí.

„Když se neděle rodila, psala média o Trumpovi jako o mrtvém muži. A když se tutéž neděli ukládali lidé ke spánku, prožívala tato média stejný šok jako Hillary a její manžel,“ uzavřel Buchanan.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…