Vyhrocená situace v Německu: Násilné případy a VIDEO, které žaluje na bezmoc státu

20.08.2018 12:27

Minulý týden došlo v německém Plauen ke konfliktu mezi zasahující policejní hlídkou a několika přistěhovalci. Dvouminutové video ze zásahu rozšířilo po sociálních sítích místní sdružení Alternativy pro Německo (AfD) ze Sonnenbergu. V Offenburgu AfD uspořádala demonstraci po zavraždění místního lékaře somálským migrantem.

Vyhrocená situace v Německu: Násilné případy a VIDEO, které žaluje na bezmoc státu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Za městečkem už je hranice s Německem

Přes dvacet tisíc zhlédnutí a více než sedm stovek sdílení má dvouminutové video, které včera na svém facebookovém profilu publikovali politici z AfD. Záběry ukazují policejní hlídku, jež zajistila jednoho muže a poté chtěl jeden z dvojice policistů legitimovat dalšího muže, který si zatčení natáčel. Muž s cizokrajným vzezřením však odmítl uposlechnout pokyn strážce zákona a ten mu vytrhl z ruky mobilní telefon.

Anketa

Je pro vás 21. srpen 1968 bolavé téma?

17%
83%
hlasovalo: 13618 lidí

Přistěhovalec se nicméně odmítl s krokem policisty smířit a místo uposlechnutí pokynu úřední osoby se začal s policistou přetahovat. Následně se do potyčky zapojili i další přistěhovalci a také druhý z dvojice policistů. Muž, který byl umístěn v policejním voze a poté využil situace a vůz na nějakou chvíli opustil, byl později identifikován jako třiadvacetiletý Libyjec. Do bitky s policisty se zapojil také Makedonec a další Libyjec.

Dva policisté byli v důsledku šarvátky podle serveru Freiepresse lehce zraněni a osmatřicetiletý Makedonec utrpěl zranění po použití pepřového spreje. Server také napsal, že třiadvacetiletý Libyjec byl ještě ten samý den večer předveden před okresní soud. Neuvedl však konkrétně, z čeho bude muž obviněn.

Ovšem u šestadvacetiletého Somálce je obvinění zřejmé. Mladý migrant čelí obvinění z vraždy lékaře Joachima T. , který se dlouhodobě staral právě o migranty.

Ten byl zavražděn v ordinaci přímo před očima své desetileté dcery. Motiv zatím není známý, protože i když byl Somálec hodinu po spáchání vraždy chycen, doposud odmítá s vyšetřovateli komunikovat. O víkendu se rozhodlo místní sdružení AfD uspořádat v souvislosti s vraždou protestní demonstraci, které se účastnilo několik stovek lidí. Jak je vidět z videa, poklidného shromáždění se účastnili lidé všech věkových kategorií a nedošlo při něm k žádným násilnostem.

Nemenší pozornost vzbudilo minulý týden video, které natočila mladá jezídská žena Ashwaq. Před lety byla unesena bojovníky Islámského státu a prodána na trhu s otroky. Deset měsíců byla sexuálně zneužívána mužem, který si ji koupil za sto dolarů. Před několika měsíci svého trýznitele potkala v Německu, kde získala azyl. Stejnou ochranu však v Německu získal také muž, který jí krutě ubližoval. Jezídská žena ve svém videu mimo jiné avizuje, že se raději vrátí do Kurdistánu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…