Výhybka do socialismu? Janek Ledecký si myslí, že k tomu už dochází. Prý se to může vymknout kontrole

15.04.2020 19:25

Zpěvák Janek Ledecký se bojí, že „současná situace dává vládě neuvěřitelnou možnost přehodit výhybku do tuhého socialismu“. Podle Ledeckého už k tomu dochází, protože jsme si všichni museli „kleknout“, ale „jen někteří teď dostanou od státu přidáno“. V karanténě prý zpěvák alespoň může hodně cvičit na kytaru, což chce zúročit na koncertech, až se uvolní současná opatření.

Výhybka do socialismu? Janek Ledecký si myslí, že k tomu už dochází. Prý se to může vymknout kontrole
Foto: youtube.com
Popisek: Janek Ledecký

Janek Ledecký v rozhovoru popsal, že život v karanténě je psychické peklo. „Do dnešního dne jsem přišel o akustické turné, různé plesy, celkem asi třicet koncertů. Já to vydržím ještě dlouho. Ale lidi z kapely jsou lehce u dna,“ říká Ledecký, kterému koncertování chybí. „Musím říct, že mám úžasného klávesáka Pavla Muchu. Ten má kromě konzervatoře ještě zdrávku a 1. dubna nastoupil do Motola jako zdravotní bratr, aby pomohl, a je tedy v první linii,“ pochválil kolegu Ledecký, jak informuje iDnes.cz.

Anketa

Jak zatím hodnotíte výkon Stanislava Křečka jako ombudsmana? (Ptáme se od 15.4.2020)

95%
hlasovalo: 19091 lidí
Zpěvák doufá, že koronavirus odezní, stejně jako v minulosti nákazy SARS nebo MERS. „Jsem optimista a mám takový kacířský sen. Že to všechno stejně jako předešlý SARS, MERS a další s jarem odejde a zmizí. Třeba se budeme divit,“ přeje si Ledecký. A vzápětí varuje, že současná situace dává vládě velké pravomoci, které by se mohly vymknout kontrole.

„Bojím se, že současná situace dává vládě neuvěřitelnou možnost přehodit výhybku do tuhého socialismu. Už teď k tomu dochází. Na kolena jsme si klekli všichni stejně, ale někteří teď dostanou od státu přidáno, a někteří ne. Takže to bude velká diskvalifikace,“ tvrdí Ledecký, který ale nechce v současnosti v této věci nijak bojovat. „O oblasti zrovnoprávnění kulturní scény jsem se už angažoval dost a dopadlo to tak, že jsem kvůli tomu prodal nakonec podíl v Divadle Kalich a odešel jsem na svobodnou cestu autora a producenta,“ vysvětlil.

Ledecký také vyjádřil obavy nad stavem českých hospod a restaurací. „Obávám se, že ne všechny hospody současnou situaci přežijí. I když se třeba brzy otevře tak, jak jsme zvyklí, nebudou tu jako dříve turisté. Jak jsou hospody zavřené dnes, tak zůstanou další půlrok nebo déle a bude se hledat někdo, kdo bude mít tu odvahu se do toho vůbec pustit,“ prorokuje Ledecký, který zatím plánuje podzimní koncerty a vánoční turné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: jma

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…