Vyjednávání o budoucí pražské koalici pokračují. Březina možná ze hry

31.10.2014 6:08

Na pražském magistrátu dnes pokračují zástupci hnutí ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelených, KDU-ČSL a STAN) ve vyjednávání budoucí koalice. Předmětem jednání by mělo být personální uspořádání rady, podpis koaliční smlouvy se ještě neočekává. Strany si již minulý týden rozdělily kompetence a počet míst v radě.

Vyjednávání o budoucí pražské koalici pokračují. Březina možná ze hry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Primátora bude mít ANO, které vyhrálo volby v Praze před TOP 09 a Trojkoalicí. V zastupitelstvu jsou i zmíněná ČSSD, ODS, KSČM a Česká pirátská strana. 

Zatím nejčastěji skloňovanou možnou koalicí je právě varianta ANO, ČSSD a Trojkoalice, která by měla v 65členném zastupitelstvu těsnou většinu 33 hlasů. ANO by podle dosavadního jednání mělo na starosti například finance a majetek, ČSSD dopravu či sociální politiku a Trojkoalice mimo jiné životní prostředí a infrastrukturu.

Vyjednavači budou zřejmě řešit také rozsudek odvolacího soudu, který ve středu potvrdil, že kandidát na radního pro dopravu Karel Březina (ČSSD) spáchal podvod v pražském dopravním podniku. Březina jako předseda dozorčí rady prý neoprávněně pobíral odměny. Soud mu uložil roční podmíněný trest s patnáctiměsíční zkušební dobou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…