Vykašlete se na ty řeči! Co vám říká vaše srdce? Brutální titulní strana nejčtenějších britských novin

23.06.2016 8:54

Nejčtenější britský bulvár The Sun opět vyzývá své čtenáře, aby v dnešním referendu hlasovali pro vystoupení Velké Británie z Evropské unie. Po vzoru bývalého starosty Londýna Borise Johnsona deník konstatuje, že dnešek se může stát pro Velkou Británii Dnem nezávislosti.

Vykašlete se na ty řeči! Co vám říká vaše srdce? Brutální titulní strana nejčtenějších britských novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Agora budovy Evropského parlamentu


Anketa

Bez ohledu na to, co si vy osobně přejete: Vystoupí dnes Britové z EU?

65%
hlasovalo: 6333 lidí

Vedle konzervativního deníku The Telegraph je bulvární deník The Sun dalším vlivným britským médiem, které se jasně vyjádřilo pro brexit. Deník zdůrazňuje, že dnešní volba je pro mnoho Britů první, na které skutečně záleží. „Získejme zpět naši svobodu. Důvěřujte sami v sebe a velikost naší země. Hlasujte pro odchod! Toto je naše poslední šance, jak se zbavit nedemokratického bruselského molochu,“ píše v úvodu své výzvy The Sun a v jeho závěru zase uvádí, že druhá šance již nepřijde. Celý úvodník The Sun přinášejí ParlamentníListy.cz v kompletním znění níže:

Hlasujte pro odchod z EU a udělejte z dneška náš Den nezávislosti. Pro mnohé z nás to bude první volba v životě, na které opravdu záleží. V tomto referendu nejde o parlamentní křesla, z nichž mnohé bezpečně patří jedné či druhé straně.

Dnes má každý hlas stejnou hodnotu. Vaše rozhodnutí záleží pouze na vás. V posledních měsících jste byli doslova bombardováni propagandou obou táborů. V souvislosti s dnešním referendem vám však říkáme toto:

Vykašlete se na všechny ty řeči! Co vám říká vaše srdce? Je odchod z EU nejlepší variantou pro vás osobně? Pro vaši rodinu? Pro vaše okolí? Pro vaši zemi? Dohoda s Bruselem se přes tvrzení premiéra Davida Camerona nikdy nezlepší v náš prospěch.

Položte si tedy následující otázky:

Věříte, že se Velká Británie coby pátá největší ekonomika na světě dokáže postavit na vlastní nohy a bude schopna samostatně obchodovat s dalšími sedmi miliardami lidí žijících mimo EU?

Věříte, že jsou naši zvolení politici schopni vést Velkou Británii bez toho, aby na ně dohlížela Evropská unie a její soudy?

Věříte britským politikům, že v případě opuštění EU a opětovného získání naší suverenity dokážou snížit imigraci na úroveň, se kterou se budeme schopni vypořádat?

Deník The Sun na všechny tyto tři otázky odpovídá ANO.

Ponechme stranou, co si myslí premiér, že je pro nás nejlepší. Stejně jako Beckhamovi, Dr. Who a James Bond. Celebrity a známé tváře z obou táborů spojuje to, že ať už EU opustíme, či nikoli, oni zůstanou stejně bohatí a mocní.

Ale pracující třídě bylo řečeno, že v případě brexitu by se její příslušníci měli obávat o svá pracovní místa. Rodiny byly strašeny tím, že přijdou o své peníze a budoucnost. Stejně jako o bezpečí.

Podobné „strašidelné historky“ jsou zahanbující, cynické a nemají reálný základ. Redakce The Sun je přesvědčena, že budou na 100 % vyvráceny. My věříme, že můžeme v budoucnosti prosperovat lépe jako nezávislý národ s nezávislými politiky, které si můžeme sami zvolit či z jejich funkcí naopak vykopnout.

Pro každou druhou demokratickou zemi mimo Evropskou unii jsou tyto principy klíčové. Proč bychom se jich my Britové měli i nadále vzdávat?

Proč by mělo být něco takového považováno za sobecké či úzkoprsé, když přitom chceme jen to, co má Amerika, Kanada, Austrálie a Nový Zéland?

Vykašlete se na propagandu tábora příznivců setrvání naší země v EU i jejich neustálé povýšenecké moralizování. Spoléhejte se na své vlastní instinkty.

Důvěřujte sami sobě a ve velikost Velké Británie... A hlasujte dnes pro odchod z EU.

Druhou šanci již nikdy nedostaneme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…