Vykopejte moře mezi demokratickou Evropou a Ruskem, žádají lidé v petici

12.05.2014 17:01

Na serveru Petice24.com se objevila výzva na vyhloubení Východoevropského moře, které by oddělilo demokratickou Evropu od Ruska. Rozsáhlý kanál by měl spojovat Černé a Barentsovo moře.

Vykopejte moře mezi demokratickou Evropou a Ruskem, žádají lidé v petici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest za Ukrajinu

Autoři petice se odvolávají na recesistickou petici doněckých občanů z března 2014, kteří se chtějí připojit k Velké Británii. Město totiž v 1869 založil velšský podnikatel John Hughes. V místě dnešního Doněcku otevřel několik dolů a postavil k nim metalurgickou továrnu.

EU by měla vypsat výběrové řízení na vyhloubení moře

„Vážení, pokud se stejně jako my domníváte, že věc ukrajinského lidu je spravedlivá, zvažte svůj podpis pod touto internetovou peticí. Pokud nejste přesvědčeni o její relevanci, připomeňme např. známou petici doněckých občanů za připojení města k Velké Británii,“ vyzvali autoři, ke kterým patří Lubomír Bombík, Milan Kunický a Radomír Daněk. Jsou zároveň jediní, kdo petici dosud podepsal.

Jménem petice, která začala 10. května, vyzvali představitele Evropské unie, aby vypsali výběrové řízení na vyhloubení Východoevropského moře.

Celé znění petice ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…