Vykouřili jsme Američanům péro a nic jsme za to nedostali. Šéf MF Dnes si užívá brexit

24.06.2016 12:14

Brexit zaujal šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla a bývalého politika ODS a nyní aktivního důchodce Petra Paulczyňského natolik, že v průběhu dopoledne vychrlili na sociální síti řadu statusů se svými komentáři.

Vykouřili jsme Američanům péro a nic jsme za to nedostali. Šéf MF Dnes si užívá brexit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Anketa

Velká Británie odchází z Evropské unie. Co se teď stane s EU?

hlasovalo: 19710 lidí

„Ajajaj. To se bude pan Juncker moc zlobit!“ uvedl v narážce na Jeana-Clauda Junckera hned ráno Plesl. Následně poznamenal, že si dá sprchu, kafe a jde koupit libry. „Brexit Cameronovi a nám všem prohrály politicky zdegenerované euroelity, které se domnívají, že si stačí vydržovat propagandistickou armádu zapálených svazáčků typu Jakuba Jandy a tvářit se, že je všechno v pořádku,“ zaryl do Jakuba Jandy z think-tanku Evropské hodnoty Plesl. Podle něj je toto facka dvě hodiny po dvanácté. „Přesto se obávám, že efekt na elity EU bude nulový. Pozná se to na dnešním vystoupení soudruha Junckera. Teda pokud už není úplně zšampíčkovanej,“ dodal.

Následně mimo jiné také poznamenal, že „Putin referendum rozhodl vysláním Halíka do Oxfordu“. Narazil tak na ocenění, které Halík, zastánce setrvání Británie v Unii, dostal v minulém týdnu na Oxfordu. 

Plesl si také povšiml slov zpravodaje Českého rozhlasu v Berlíně. „Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz už jasně řekl, že žádná další referenda se v Unii konat nebudou. Není sice jasné, co tím myslel, ale vyslal tím signál k uklidnění dovnitř Unie,“ řekl redaktor. „Co to je?“ ptá se Plesl.

„První dobrej krok k nápravě tragický pověsti EU by byla okamžitá demolice jakýkoli finanční podpory darmožroutů z nesmyslnejch think-tanků,“ zaznělo v jeho posledních komentářích.

Petr Paulcyňski si také bral na paškál Jakuba Jandu. „Jak to, že se ještě nevyjádřil? A co na to Putin, nám neřekl,“ rýpl si hned po ránu. Rýpl si i do Halíka, který podle něj roztrhal čestný doktorát z Oxfordu, či do Kalouska. „Jandu nahradil Kalousek. Prý už Putin slaví, povídal. Zřejmě ještě nevystřízlivěl. Taky Junckerovi by měli vzít láhev než promluví,“ podotkl.

„Říkáte brexit? To je houby problém. Mně se v noci dokrvava zapařila třísla. To je problém,“ sdělil také Paulczyňski. A víte, proč je dnes takové horko? I na to odpovídá. „Ve Velké Británii začali pálit směrnice a nařízení z EU,“ řekl.

Všechny příspěvky Jaroslava Plesla:

Ajajaj. To se bude pan Juncker moc zlobit!

Ranni vysilani ČT dnes bude stat za to.

No nic. Dam si sprchu, kafe a jdu koupit naky ty libry.

Brexit Cameronovi a nam vsem prohraly politicky zdegenerovane euroelity, ktere se domnivaji, ze si staci vydrzovat propagandistickou armadu zapalenych svazáčků typu Jakuba Jandy a tvarit se, ze je vsechno v poradku. No, a ono neni. Tohle je facka dve hodiny po dvanacte. Presto se obavam, ze efekt na EU elity bude nulovy. Pozna se to na dnesnim vystoupeni soudruha Junckera. Teda pokud uz neni uplne zšampíčkovanej.

Britanie je zdrava zeme. Pozna se to i na tom, ze to Cameron dneska polozi.

Putin to referendum nakonec rozhodl vyslanim Halika do Oxfordu. Ludek Sekyra mel stoprocentne vsazeno na Brexit.

Drahoňovský je informační genius: "zavřené dveře Downing Street jsou důkazem, že britsti novinari jsou na miste a nabizeji obrazky". To vypada na cenu Ferdinanda Peroutky.

A uz je to tady! Europoslanec Svoboda: "muze za to Klaus".

Zpravodaj ČRo v Berlíně je taky borec: "Předseda evropského parlamentu Martin Schulz už jasně řekl, že žádná další referenda se v unii konat nebudou. Není sice jasné, co tím myslel, ale vyslal tím signál k uklidnění dovnitř unie". WTF?

Drahoňovský už je zralej na střídání. Vypadá to, že se každou chvíli rozbrečí.

První dobrej krok k nápravě tragický pověsti EU by byla okamžitá demolice jakýkoli finanční podpory darmožroutů z nesmyslnejch think-taků.

Hm, takže do večera jsme na včerejší hodnotě a plebs si zase nelízne. Ach jo.

K Anne Applebaum: Tahle paní by si měla častěji připomínat slova svého manžela Radoslawa Sikorskeho: "Vykouřili jsme Američanům p.ro, ale nic jsme za to nedostali".

Všechny příspěvky Petra Paulczyňského:

Jak to, že se ještě nevyjádřil Janda? A co na to Putin nám neřekl

No a teď kluci Bruselský můžete v klidu pokračovat ve zpoplatňování igelitových pytlíků a řešení sociálního pojištění robotů

Čerstvá zpráva. Halík právě roztrhal čestnej doktorát.

Jandu nahradil Kalousek. Prý už Putin slaví povídal. Zřejmě ještě nevystřízlivěl. Taky Junckerovi by měli vzít láhev než promluví.

Říkáte Brexit? To je houby problém. Mně se v noci do krvava zapařila třísla. To je problém.

Brusel zatím mlčí. Pravděpodobně vymýšlejí směrnici o zákazu referend o exitu.

Uděláme Cameronovi pápá

Via FB : Víte, proč je dnes takové horko? Ve Velké Británii začali pálit směrnice a nařízení z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…