Vylezte z té ruské zadnice, napsal čtenář senátoru Velebovi. Zde je odpověď

02.04.2015 3:02

Senátor Jan Veleba (SPO) odpovídá na dotazy čtenářů ParlamentníListy.cz. Muž vystupující pod označením xMarek dal Velebovi radu ohledně USA a Ruska a Veleba se nerozpakoval zaslat ostrou odpověď. Čtenář podle jeho názoru lže a vymýšlí si. Vstřícněji se stavěl k prosbě seniora Antonína Neubaera.

Vylezte z té ruské zadnice, napsal čtenář senátoru Velebovi. Zde je odpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

„Na jedné straně oceňuji vaši snahu ‚bojovat‘ (protestovat) proti americkému vojsku, na druhou stranu představujte opačný extrém. Můžu vám něco poradit? Zapomeňte na to, že jsme nyní jako národ v zadnici americké a vy, prosím, vylezte z té ruské,“ píše senátorovi čtenář.

Obratem dodává, že uznává zásluhy Rusů na našem osvobození, ale poučením je pro něj i rok 1968, kdy nás Sověti přijeli okupovat. Velebovi následně vyčetl, že toto v zásadě schválil svým vstupem a setrváváním v komunistické straně. Píše navíc, že jeho rodina přišla díky komunistům o majetek, ale to sděluje jaksi mimochodem.

Veleba se ohradil, že v roce 1968 se stavěl proti okupaci Československa a nijak ji neschvaloval. „V roce 1969 jsem studoval, ale vy patrně máte na mysli rok 1968 a 21. srpen. No a po něm jsem se účastnil v Brně studentských demonstrací proti okupaci. Pokud, jak píšete, jste mě viděl jásat, tak jsou dvě možnosti. Buďto jsem měl dvojníka, a toho jste viděl, anebo si to zcela vymýšlíte a lžete. Přikláním se ke druhé variantě,“ odvětil. Stejně tvrdě se ohradil proti tomu, že se hlásí ke komunistické straně, ať prý o tom čtenář najde napřed důkaz.

Odpovědi senátora najdete také zde

„Sečteno a podtrženo – píšete zlovolné a smyšlené bláboly a vůbec mě neznáte. Ale jak je ctěná libost,“ zavřel svou odpověď.

Novela energetického zákona

Podstatně vstřícnější byl v odpovědi panu Antonínu Neubaerovi, který si postěžoval, že vyměnil kotel na uhlí za ekologičtější kotel na elektřinu. Byl totiž přesvědčen, že ušetří, jenže se dočkal nemilého překvapení – místo 15 tisíc za rok zaplatil 30 tisíc. Pokud by prošla novela energetického zákona, musel by se prý vrátit k uhlí, protože má pouze důchod.

„Dobrý večer pane Neubauere, energetický zákon je v dolní sněmovně a odhaduji, že v Senátu ho začneme projednávat v květnu. Samozřejmě vám rozumím, a až se s tímto zákonem seznámím, tak vám mohu sdělit svoje stanovisko. Napište mi prosím na můj senátní e mail spojení na vás a já se vám ozvu,“ slibuje senátor.

Celá odpověď Jana Veleby:

No, musím se tomu co píšete smát. V roce 1969 jsem studoval, ale vy patrně máte na mysli rok 1968 a 21. srpen. No a po něm jsem se účastnil v Brně studentských demonstrací proti okupaci. Pokud, jak píšete, jste mně viděl jásat, tak jsou dvě možnosti. Buďto jsem měl dvojníka a toho jste viděl a nebo si to zcela vymýšlíte a lžete. Přikláním se k druhé variantě.

A k mému hlášení se ke komunistické straně? To je úplně stejné - zkuste prosím upřesnit, třeba citát jediné mé věty, jediného mého článku. No a k tomu nakradení. Zase asi dvojník.

Sečteno a podtrženo - píšete zlovolné a smyšlené bláboly a vůbec mně neznáte. Ale jak ctěná libost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…