Vyměňme už konečně politiky. Rok 2013 bude zásadní, říká Havlík

20.07.2012 14:37

Předseda Občanů.cz Petr Havlík ostře kritizuje vládu, ale hlavně obecně politiky posledních dvaceti let. Podle něj je čas, aby se občané konečně spojili a politickou scénu pořádně vyvětrali. V roce 2013 totiž už můžeme sčítat škody.

Vyměňme už konečně politiky. Rok 2013 bude zásadní, říká Havlík
Foto: obcane.cz
Popisek: Petr Havlík

„Příští rok bude totiž oním drsným potkáním se s realitou a sčítáním škod. Nemalou roli (chtěnou i nechtěnou) v tomto procesu bude jistě hrát náš neohrožený „strážce kasy“ Kalousek. Když mu letos nevyšel ekologický super tendr, tak si alespoň pohlídal církevní restituce a vlídný přístup k hazardu,“ hodnotí Havlík.

Bezbřehá arogantní moc

Podle Havlíka je Kalousek prototypem bezbřehé arogantní moci se zastánci premiérem Petrem Nčasem a ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem za zády. „Příliš dlouho jsme tolerovali mnohé zlořády, drancování veřejných zdrojů a excesy vyvolených. Jejich seznam by vydal na mnoho a mnoho stránek různých spisů. Snad nás ten nový letopočet konečně donutí si udělat důsledný audit minulého období,“ doufá Havlík.

Předseda Občanů.cz chce, aby si lidé uvědomili, že peníze neprojedli sami, ale rozkradli je politici neschopní vládnout. „Na své produkce, zahalené do plakátové ideologie, mají zdrojů stále dost. Mezitím si vyplatí milionové gáže, prodají poslední zbytky státního majetku, a pak odletí do svých teplých destinací na svůj oblíbený golf. Stihnou ještě leccos seškrtat, zvýšit DPH, zmrazit důchody atd.,“ jmenuje Havlík.

„Hanlivě se říká, že prý Češi mají rádi hlavně klídek, teplo a smrádeček. Obávám se, že nám z této nabídky zůstal již jenom ten smrádeček. Nejvyšší čas na pořádné vyvětrání!“ vyzývá přededa neparlamentní strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…