Vymetli je. „Antirouškaře.“ Zpěvák se handrkoval! Záznam, co bylo s policií

15.03.2021 12:13

Poměrně často plní internetové diskuse stížnosti na Prahu a počet demonstrací odpůrců opatření, který se v ní odehrál. Tento víkend se ovšem demonstrace odehrála v Brně. Byla několikrát rozpuštěna a na místě zasahovala policie. Ovšem prý bez donucovacích prostředků. Ale od zpěváka, který se demonstrace chtěl účastnit, znělo něco trochu jiného. Například „Hamáčkovo gestapo“ či „pomocná stráž VB“.

Vymetli je. „Antirouškaře.“ Zpěvák se handrkoval! Záznam, co bylo s policií
Foto: Repro Facebook
Popisek: Zpěvák Bohouš Josef

Demonstrace byla rozpuštěna tajemníkem Brna-středu Petrem Štikou. Ten nařídil, aby byla akce rozpuštěna a účastníci se rozešli. Důvodem mělo být nedodržování povinnosti mít zakrytý nos a ústa. „K uposlechnutí výzvy nedošlo. K ukončení akce jsem vyzval pořadatele, který to ale odmítl. Proto jsem ji rozpustil sám,“ uvedl tajemník. Za to byl rozzlobenými demonstranty vypískán a dle Brněnského deníku si to s ním přítomní šli vyříkat.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

„Rozpuštění“ demonstranti pak pochodovali přes Masarykovu ulici a náměstí Svobody a zastavili se u rektorátu Masarykovy univerzity. Tam je k rozchodu vyzvala policie, údajně kvůli tomu, že si demonstrující stále odmítali nasadit na ústa a nos ochranné prostředky a mimo jiné nedodržovali dvoumetrové rozestupy. Další výzva od policie dle Brněnského deníku přišla pak na Moravském náměstí.

„Akce se obešla bez použití donucovacích prostředků, 2 osoby byly zajištěny a další přestupkové jednání osob ignorujících vládní nařízení bude oznámeno správnímu orgánu, 1 protestující přímo na místě zaplatil blokovou pokutu,“ informovala o průběhu demonstrace Policie ČR.

O svých zážitcích z demonstrace referoval i jeden umělec, plzeňský zpěvák a muzikálový herec Bohouš Josef (nazpíval například duet s Lucií Vondráčkovu „Ještě dejchám“ – pozn. red.). Navštívil demonstraci s manželkou. „Hned u vstupu bylo vidět, že Hamáčkovo gestapo dostalo nový příkaz, aby zamezilo vstupu do míst, kde se shromáždění konají. V přilehlých ulicích náměstí stáli ozbrojenci, vozový park, zátarasy a antikonfliktní tým, který mi připomínal horlivce z řad pomocné stráže VB,“ podělil se o zkušenost.

I jeho a manžeku policie požádala o doklady. „I když jsme manželé, byl jsem vyzván předložit čestné prohlášení, které se dá stáhnout ze stránek MVČR. Opáčil jsem, že si nemůžu nic vytisknout, protože mně došla barva do tiskárny a díky smysluplným opatřením naší vlády musím čekat do 31. 3., než ji budou mít v Alze e-shopu.“ Policista na to prý reagoval, že je možné toto prohlášení mít sepsané i ručně, ovšem Josef namítl, proč tedy musí být vůbec sepsané, zvlášť když se ani neodevzdává.

„Rozhodující slovo však měla soudružka z pomocné stráže: NEVPUSTIT! Ostatní policisté stáli jako trubky!“ postěžoval si Bohouš Josef.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …