Vymyslel „zlaté padáky“ a sám si jeden odnese. Manažer ČD odchází s deseti miliony

04.09.2013 22:29

České dráhy opouští jeden z manažerů Pavel Švagr. Právě on vymyslel štědrý systém odměňování, díky němuž i on nyní dostane odstupné ve výši deseti milionů korun. Stejnou částku si odnese dalších čtrnáct lidí, upozorňuje Týden.cz.

Vymyslel „zlaté padáky“ a sám si jeden odnese. Manažer ČD odchází s deseti miliony
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Švagr nejprve více než čtyři roky pracoval ve funkci náměstka výkonného ředitele pro personální záležitosti a po nástupu Rusnokovy vlády se přesunul do představenstva firmy. To po patnácti dnech opouští.

Ministr se naštval

"Byl tedy členem vrcholového vedení a měl uzavřenu obdobnou manažerskou smlouvu jako ostatní manažeři bývalého vedení. České dráhy při jeho odchodu ujednání této smlouvy respektovaly,“ uvedl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Výše odstupného se vůbec nelíbí ministru dopravy Zdeňku Žákovi. "Manažerské smlouvy se všemi bonusy a odstupnými jsou jeho dílem. Mzdový systém v ČD konstruoval právě on, takže se postaral i o to, aby smlouvy byly nevypověditelné. Pro mě jde o nesmírně pobuřující fakt. Smlouvy jsou formulované tak, že z nich není úniku. Zarážející je i skutečnost, kolika lidí se týkají. I v prosperujících soukromých firmách se takové podmínky vztahují jen na dva až tři lidi.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…