Vymývání mozků, špion, kam se podíváš.Ti lidé snad zešíleli, vidí agenty Kremlu už úplně všude, zoufá si znalec médií Hreha

19.04.2015 7:32

S ironickým nadhledem komentuje mediální analytik Radim Hreha vypuknuté šílenství, při němž pražští kavárenští investigativci sepisují dlouhé seznamy „zatuchlých“ i erudovaných agentů Kremlu, Moskvy či Ruska. Podle něj tito novináři podlehli dojmu, že jsou bytostmi vyšší kategorie, stvořeni k vymývání mozků méně postihnutých občanů.

Vymývání mozků, špion, kam se podíváš.Ti lidé snad zešíleli, vidí agenty Kremlu už úplně všude, zoufá si znalec médií Hreha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Denní tisk, ilustrační foto

Vedlejšího produktu průjezdu amerického vojenského konvoje přes české území si všiml mediální analytik Radim Hreha. „Amok českých médií, spojený s konvojem americké armády, způsobilo několik užitečných idiotů, kteří si za svoji provokaci zaslouží uznání. Uznání za to, že mezi pražskými novináři a mnoha tuzemskými osobnostmi vyvolali jakési davové šílenství, v jehož rámci jeden za druhým předváděli unikátní duševní striptýzy,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Radim Hreha.

Zřejmě zcela podlehli tomu, v co tiše věřili. „Totiž že jsou bytostmi vyšší kategorie, stvořeni k vymývání mozků méně postihnutých občanů. Své poslání zřejmě berou smrtelně vážně, stejně jako jejich totalitní předchůdci. Nelze se proto divit, že pražští kavárenští investigativci už sepisují dlouhé seznamy ‚zatuchlých‘ i erudovaných agentů Kremlu, Moskvy či Ruska. Na serverech, které propagují zejména veřejnoprávní média, speciálně Český rozhlas Plus, se zájemci mohou dočíst o tom, s kým pak to máme do činění,“ upozorňuje mediální analytik.

Seznamy budí dojem propagačního komplotu mezi jeho aktéry a autory

Zároveň se ale domnívá, že současní ideologičtí vizionáři z řad tuzemských žurnalistů jsou stejně nedůslední a nepřesvědčiví, jako byli jejich totalitní předchůdci. „Není se co divit, že dokázali zprofanovat i termín investigativní žurnalistika. Na seznamech východních agentů či médií podporovaných Kremlem, Moskvou či Ruskem tak můžeme najít různé osoby nebo internetová média,“ konstatuje Radim Hreha.

Podle jeho názoru jsou kritéria zařazení na tyto „seznamy“ natolik roztomilá, že evokují podezření jakéhosi propagačního komplotu mezi aktéry a autory zmíněných seznamů. „Z logiky ideologických osvícenců je možné dovodit, že východní agenti budou dělat vše pro diskreditaci zastupitelské demokracie, přímé zvláště, a tržní ekonomiky. O trvalých sofistikovaných sabotážích v oblasti bojeschopnosti naší armády ani nemluvě,“ poznamenává mediální analytik.

Špioni ovládli pravicové strany, které podporují obcházení daňových povinností

Pokud by tomu tak bylo, pak je nabíledni podezření, že východní agenti sedí téměř všude. „Vládou a Parlamentem počínaje, zastupitelstvy měst a obcí konče. A to nemluvě o soudech, které umožňují poslancům páchat beztrestně zločiny v Parlamentu či ignorovat zdravý rozum. No a média agenti nejspíš ani neopustili. Pokud někde ano, tak tam za sebe nastrčili pravdoláskaře,“ říká Radim Hreha.

A ve svém ironickém komentáři k zuřící špionománii pokračuje. „S pravděpodobností ‚blížící se jistotě‘ východní špioni ovládli pravicové strany, které podporují obcházení daňových povinností a ironizují nástroje k evidenci tržeb. Liberální a tržní konzervativci jsou tak pro smích i slovenské levici. Ta totiž rozhazuje zdroje z daňových výnosů, které na Slovensku kdysi zavedla pravice,“ poukazuje mediální analytik.

Pravicově smýšlející poctivci jsou bezradní a volí hlava nehlava

Záplava agentů se promítá i do rozhodování voličů. „Pak se není co divit, že pravicově smýšlející poctivci – existují i v České republice – jsou ve volbách bezradní a volí hlava nehlava. Tedy i bývalé agenty StB. A to nemluvě o agentech Západu, kteří by snad už měli začít eliminovat dominanci východních emisarů. Ještě že na ně tuzemští investigativci neupozorňují,“ dodává pro ParlamentníListy.cz Radim Hreha.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…