Vypadalo to, že se „študáci" vysmívají Sobotkovi. Nakonec z toho je něco úplně jiného

17.09.2014 7:36

Nedávný projev premiéra Bohuslava Sobotky na konferenci Strany evropských socialistů vzbudil obrovský ohlas. Ani ne tak svým obsahem, nýbrž otřesnou anglickou výslovností, kterou se český čelní představitel prezentoval. Na portálu YouTube pod videem raději zatrhli komentáře. Příležitost uchopili za pačesy i pražští komunální politici z ODS, kteří si s pomocí školáků na Sobotkovi zřejmě udělali předvolební reklamu.

Vypadalo to, že se „študáci" vysmívají Sobotkovi. Nakonec z toho je něco úplně jiného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka prvního září vystoupil na konferenci Strany evropských socialistů, jejímž členem je i ČSSD. Na první poslech je patrné, že angličtina není Sobotkovou předností. „Český premiér měl projev napsaný a oč častěji mu oči sjížděly k papíru, o to vehementněji se do jazyka obouval,“ komentovaly jeho projev Lidové noviny s tím, že humoru není nikdy dost.

Projev premiéra Sobotky ke zhlédnutí ZDE.

Vedle uštěpačných komentářů a parodií na internetu podle zjištění Lidových novin visí i krátké video, v němž si tři žáci ze Základní školy Hanspaulka v Praze 6 pouštějí Sobotkův projev na tabletu, a nad premiérovou výslovností znějí salvy dětského smíchu. Načež údajně zvesela a pěknou angličtinou zvou premiéra do školy a pro jistotu následuje ještě překlad.

Na první pohled nevinné video má podle LN podstatný háček. Pod jeho produkci se podepsali radní Prahy 6 pro školství a kandidát za ODS Ondřej Balatka  a ředitelka školy Marie Pojerová, taktéž kandidátka za ODS v podzimních komunálních volbách.

Na konci videa se sice údajně objeví nápis, že účinkující děti i jejich rodiče s natáčením souhlasili, LN nicméně upozorňují, že děti byly zřejmě zneužity v předvolebním boji.  Ředitelka Pojerová po chvílí váhání domněnku LN sama potvrdila. „Nebudeme se tvářit, že v tom nehrály roli i jiné důvody, ale radili jsme se s právníky,“ sdělila LN.

Video z Hauspalky ke shlédnutí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…