Vypovídal agent, který plnil úkoly od Nagyové. Nečasovou měl prý chránit

10.10.2013 17:22

Zpravodajec vojenské tajné služby Jan Pohůnek dorazil k výslechu v kauze někdejší šéfky kabinetu bývalého premiéra Petra Nečase Jany Nagyové. Je obviněn ze zneužití pravomoci. Údajně se na přání Nagyové podílel na sledování Nečasovy tehdejší manželky.

Vypovídal agent, který plnil úkoly od Nagyové. Nečasovou měl prý chránit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

S obviněním ale nesouhlasí, prý pouze poslouchal rozkazy od nadřízených. "Hlavním účelem dnešního výslechu je odstranění určité dezinformace. Ta podle názoru obhajoby jednoznačně spočívá v tom, že mělo jít o sledování. To není pravda, byla to obrana proti sledování," řekl novinářům před výslechem Pohůnkův advokát Michal Hráský.

Pohůnkova slova potvrdili další svědci

Tuto verzi podle něho potvrdili také dříve vyslechnutí utajení svědci. "Účelem obrany je zjistit, zda určitá osoba není sledována jinými subjekty. V tomto případě někým, kdo by mohl ohrozit zájem státu," vysvětlil právník.

V případě prokázání viny hrozí Pohůnkovi až tři roky vězení nebo zákaz činnosti. Zpravodajec před časem podal ústavní stížnost proti svému stíhání. Argumentuje tím, že okresní ostravský soud ho v červnu nesprávně poslal do vazby, kde následně strávil déle než měsíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…