Vyšetřovatelé vyzvednou vrak helikoptéry, ve které zemřel Kellner. A vyslechnou přeživšího

02.04.2021 11:57

Vrak vrtulníku, při jehož havárii přišlo v sobotu na Aljašce o život pět lidí včetně nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, by měli vyšetřovatelé vyzvednout do dvou dnů, poté odeslat do Francie přístroj uchovávající informace. Uvedl to pro iROZHLAS.cz policejní důstojník Austin McDaniel. A dodal, že co nejdřív hodlají vyslechnout Davida Horvátha, který jako jediný přežil pád vrtulníku na Aljašce a jeho zdravotní stav se zlepšil.

Vyšetřovatelé vyzvednou vrak helikoptéry, ve které zemřel Kellner. A vyslechnou přeživšího
Foto: red
Popisek: Majitel skupiny PPF Petr Kellner

„Zdravotní stav přeživšího nehody vrtulníku na Aljašce Davida Horvátha se za posledních 24 hodin zlepšil. Je v dobrém stavu, nadále ho léčí v nemocnici v Anchorage,“ řekl serveru iROZHLAS.cz policejní důstojník Austin McDaniel.

Vyšetřovatel Národní rady pro bezpečnost dopravy Spojených států (NTSB) pro aljašský region Clint Johnson sdělil, že chystají jeho výslech. „Nemocnici jsme předali požadavek, že ho chceme vyslechnout. Očekávám, že s ním budeme mluvit v příštích dnech,“ reagoval na dotaz.

  • Původní text ZDE

Vyšetřovatelům se stále nepodařilo z místa nehody odtransportovat vrak vrtulníku Airbus AS350B3; brání jim v tom nepříznivé počasí. Ale očekávají, že se tak stane v následujících 48 hodinách. „Vyzvednout helikoptéru je teď náš cíl. Počasí zatím bylo bohužel proti nám,“ popsal situaci Johnson.

Vyšetřování incidentu nadále pokračuje. NTSB na svých webových stránkách varuje, že jednoznačné určení příčiny letecké havárie může trvat i 12 až 18 měsíců.

Nehodu vyšetřuje Národní rada pro bezpečnost dopravy Spojených států. Příčina stále není jasná, ale pracovníci národní rady již naznačili, že helikoptéra narazila do hory zhruba tři až čtyři a půl metru pod jejím vrcholem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…