Výsledky referenda bychom měli ignorovat, lidé zešíleli, soudí britský poslanec

26.06.2016 9:46

Labouristický poslanec David Lammy vyzval parlament, aby „zastavil šílenství“ a hlasoval proti rozhodnutí z referenda opustit Evropskou unii. Informuje o tom server britského deníku The Independent.

Výsledky referenda bychom měli ignorovat, lidé zešíleli, soudí britský poslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Britský poslanec David Lammy zvolený za Labouristickou stranu všem Britům připomíná, že referendum o vystoupení z EU bylo nezávazné a britský parlament se jím teoreticky nemusí řídit. „Můžeme zastavit toto šílenství a ukončit tuto noční můru v parlamentu. Svrchovaný parlament bude hlasovat o vystoupení z EU,“ uvedl. Řada lidí už si dnes svá rozhodnutí rozmýšlí a poslanci by neměli podlehnout „lžím Borise Johnsona“. Labourista apeluje na své kolegy, aby nedopustili zničení ekonomiky své země.

Na sociální síti Twitter navíc Lammy připomněl slova předsedy UKIP, europoslance Nigela Farage, jenž dlouhá léta úporně usiluje o odchod Británie z EU. Tento muž ještě před vyhlášením výsledků řekl, že svůj boj neskončí, pokud by snad referendum skončilo jen těsným výsledkem 52 procent voličů ku 48. Myslel tím sice těsný výsledek ve prospěch setrvání v EU, ale David Lammy mu teď jeho slova vrací jako bumerang. Ani labourista nechce přestat bojovat.

Celý text najdete zde.

The Independent podotýká, že referendum je sice nezávazné, ale odmítnutí výsledků lidového hlasování by zasadil tvrdou ránu důvěryhodnosti politiků. Toho si je velmi dobře vědom i dosluhující premiér David Cameron, který se vzdal své pozice poté, co jako zastánce setrvání ostrova v EU prohrál. Občané teď očekávají, že se vládního kormidla chopí snad právě Boris Johnson, jenž horoval za odchod své země z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…