Vysmátý Miloš Zeman a vedle něj zplihlý Michal Horáček. Tak by to prý vypadalo, kdyby se dnes volil prezident

27.06.2016 12:51

Agentura SANEP zveřejnila výsledky průzkumu, který ukazuje, kdo by vyhrál prezidentské volby, kdyby se konaly v tuto chvíli. Jasným vítězem by byl stávající prezident Miloš Zeman. Pozornosti voličů však neuniká ani Václav Klaus, jenž by nebyl bez šancí, kdyby se rozhodl do tohoto boje vstoupit.

Vysmátý Miloš Zeman a vedle něj zplihlý Michal Horáček. Tak by to prý vypadalo, kdyby se dnes volil prezident
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„V případě aktuálního konání všelidových prezidentských voleb by v prvním kole ze 17 uvedených kandidátů získali nejvíce hlasů stávající prezident Miloš Zeman (29,5 %) a textař, spisovatel a producent Michal Horáček (12,9 %). Není bez zajímavosti, že v prvním kole prezidentských voleb, kterých by se v červnu zúčastnilo 64,3 % voličů, získal třetí největší počet hlasu exprezident Václav Klaus s podporou 6,2 % voličských hlasů,“ píše agentura SANEP.

Ve druhém kole by se pak utkali Miloš Zeman a textař Michal Horáček, přičemž první jmenovaný by podle průzkumu získal 56 procent hlasů voličů. Předpokládaná volební účast by zřejmě činila 61 procent. Výsledky agentura SANEP ilustrovala grafem, v jehož sloupcích se Miloš Zeman spokojeně usmívá, zato jeho potenciální soupeř se tváří spíše zklamaně.

Průzkum také naznačuje, že by se váhající voliči přiklonili spíše ke stávající hlavě státu, takže se nenaplňuje představa, že se ve druhém kole spojí voliči proti Miloši Zemanovi. Prezident si udržuje přízeň voličů svými pronárodními postoji.

Průzkum naleznete zde

„O tom, že stávající hlava státu Miloš Zeman se těší stále velmi vysoké podpoře voličů, svědčí i aktuální zjištění, že pro 27,4 % veřejnosti má prezident M. Zeman své chyby, ale zároveň reprezentuje většinu obyvatel ČR. S tvrzením, že prezident M. Zeman hájí národní zájmy naší země, pak souhlasilo 26,8 % dotázaných. ... Na druhé straně se 18,9 % dotázaných ztotožňuje s tvrzením, že je prezident M. Zeman ostudou naší země či že odkloňuje naši zemi na východ, s čímž souhlasí 10,2 % dotázaných,“ doplňuje agentura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…