Výsměch premiérovi. Ovčáček vytáhl na světlo něco „politicky nekorektního“

21.01.2016 18:41

Poměrně neotřelým způsobem se pustil do premiéra Bohuslava Sobotky prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Na svém facebookovém profilu zveřejnil vtip, který objevil v diskusi na zpravodajském serveru.

Výsměch premiérovi. Ovčáček vytáhl na světlo něco „politicky nekorektního“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

„Vím, že je to tuze politicky nekorektní,“ připustil mluvčí hlavy státu. „Ale nedá mi to, abych zde neumístil vtip, který jsem objevil v diskusi na serveru lidovky.cz. S úsměvem jde všechno líp,“ napsal Ovčáček poněkud rozverně a přidal samotný vtip:

„Rozhovor s předsedou vlády: Pane premiére, co budete dělat zítra ve věci migrantské krize. Premiér: Nic... Novinář: Ale to jste přece dělal včera... Premiér: Ještě to nemám hotové...“

Jak je obecně známo, názory prezidenta a premiéra na řešení migrantské krize se v některých aspektech liší. Zjednodušeně řečeno, Sobotkův postoj vykazuje více pochopení pro názory hlavního názorového proudu v EU, reprezentovaného především Německem. Naopak Zeman zastává dlouhodobě ve věci migrantské krize velmi vyhraněná stanoviska. Na naše území by přijímal jen nemocné syrské děti a irácké křesťany.


 

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…