Vysoká škola Karla Engliše chce otevřít další obory

20.09.2017 14:16

Brněnská soukromá Vysoká škola Karla Engliše chce v příštím roce otevřít další obory například se zaměřením na hoteliérství a lázeňství, management a ekonomiku v zahraničním obchodě IT nebo mediální komunikaci. Plánuje i větší propojení s praxí prostřednictvím firem svých akcionářů Ladislava Chodáka, Ivo Valenty, investiční skupiny DRFG a Regionální hospodářské komory Brno. Zástupci školy to dnes sdělili novinářům.

Vysoká škola Karla Engliše chce otevřít další obory
Foto: hns
Popisek: Zdeněk Koudelka byl i kandidátem na ústavního soudce

Chodák, jenž figuruje v řadě firem z oblasti technologií, telekomunikací či realit, koupil školu začátkem roku 2016. Chtěl spolupracovat s Masarykovou univerzitou, ale ta prý projekt odložila. Chodák se proto obrátil na podnikatele. Nyní ve škole drží 30 procent stejně jako skupina DRFG a Ivo Valenta, který vlastní firmu Synot a také firmy vyvíjející počítačové hry. Deset procent ve škole vlastní nově brněnská hospodářská komora.

Soukromá škola chce klást důraz na praxi. „Chceme, aby studenti pracovali na reálném projektu v reálné firmě,“ uvedl Chodák. Podle něj by studenti v posledních ročnících měli přecházet rovnou do firem a ideálně školu dodělat distančně.

Škola má aktuálně dva studijní programy – ekonomika a management a bezpečnostně-právní studia. Nově žádá o akreditaci dalších, mimo jiné programu systémové inženýrství–informatika se specializacemi kybernetická bezpečnost a základy vývoje počítačových her, což jsou podle Chodáka nejrychleji rostoucí obory celosvětově.

Vysoká škola Karla Engliše vznikla v roce 1999 a je nejstarší soukromou vysokou školou na Moravě. V minulosti čelila kritice akreditační komise kvůli personálnímu zabezpečení studia. Podle rektora školy Zdeňka Koudelky více než 60 procent vyučujících jsou docenti a profesoři. Aktuálně má přes 400 studentů. Školu zatím vystudovalo asi 2200 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…