Vyšší důchody a změna financování škol. To dnes bude řešit Senát

19.07.2018 6:24

Senát bude dnes schvalovat vládní návrh změn v důchodech a roční odklad změn ve financování regionálního školství. Součástí novely je rovněž zrušení budoucí povinnosti mateřských škol přijímat i dvouleté děti.

Vyšší důchody a změna financování škol. To dnes bude řešit Senát
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

V důchodové novele navrhl ještě kabinet ANO v demisi zvýšení podílu pevné části důchodu, změnou výpočtu penzí by se mírně snížila zásluhovost. Lidem nad 85 let by měl vzrůst důchod o tisícikorunu.

Anketa

Zaslouží si prezident Zeman plat 250 tisíc Kč měsíčně bez náhrad?

86%
14%
hlasovalo: 8569 lidí


Senátoři by se měli zabývat také například prodloužením lhůty pro pravidelné revize domácích kotlů o rok na tři roky. Novela o ochraně ovzduší by zároveň dala obcím pravomoc zakázat spalovaní určitých paliv v zastaralých kotlích a zvýhodnila by přimíchávání některých druhů biopaliv do benzinu a do nafty.

Horní komora bude schvalovat i předlohu, díky níž by některým lidem po pracovním úrazu nebo s nemocí z povolání, kteří jsou v evidenci nezaměstnaných, už neklesala s růstem minimální mzdy náhrada výdělku. K podpisu prezidentovi senátoři zřejmě postoupí rovněž vlastní návrh, který zruší úplnou přestupkovou imunitu ústavních soudců.

mbc snm

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…