Vystrčil: Babiš zasévá zlobu a staví lidi proti sobě. Chce rozkol v opozici

16.02.2021 8:42

Šéfovi hnutí ANO a premiérovi Andreji Babišovi se zřejmě podařilo zasít nesváry do opozičních stran, především do ODS. Dokázal totiž hejtmany přesvědčit, aby vládu požádali o vyhlášení nouzového stavu, i když to Sněmovna odmítla. Předsedou Asociace krajů je Martin Kuba (ODS). Jeho stranický šéf Petr Fiala již dlouho opakuje, že vyhlašování nouzového stavu samo o sobě nic nevyřeší.

Vystrčil: Babiš zasévá zlobu a staví lidi proti sobě. Chce rozkol v opozici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Poté, co Andrej Babiš nesplnil v únoru to, co v lednu komunistům slíbil, tedy že se otevřou lyžařské areály a školy, dala KSČM najevo, že nezvedne ruku pro další pokračování nouzového stavu. Šéf hnutí ANO tedy věděl, že bude muset hledat podporu jinde.  

Jenže podle opozičních stran ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN se o to příliš nesnažil. Představitelé těchto stran se shodli, že Andrej Babiš na společném jednání konaném na poslední chvíli vyprávěl své historky o tom, co všechno dělá, ale ke skutečným jednáním se moc neměl. Prý spíše opozičním stranám hrozil, že ponesou odpovědnost za další mrtvé.

Anketa

Kdo by byl lepší předseda ČSSD?

12%
65%
hlasovalo: 11553 lidí

Když se mu nepodařilo získat podporu pro pokračování nouzového stavu ve Sněmovně, vyrazil za hejtmany a vyzval je, aby vládu požádali o prodloužení nouzového stavu. A hejtmani mu vyhověli. Vyhověli mu i hejtmani za ODS, ačkoli předseda strany Petr Fiala pokračování nouzového stavu kritizuje.

„Třeba by nám poslanci mohli říct, jak by jako hejtmani bez nouzového stavu na svoji odpovědnost otevřeli třeba jen malé obchody, ale už ne sauny a bazény a další provozy, kde to riziko je opravdu velké. To by taky bylo fajn,“ poznamenal k tomu jihočeský hejtman a předseda Asociace krajů Martin Kuba (ODS).

Podle předsedy Senátu Miloše Vystrčila se Babiš snažil zasít rozkol do opozičních stran.

„Zasévání zloby a stavění lidí proti sobě je součást volební kampaně, což pan premiér začal dělat,“ konstatoval pro CNN Prima News Vystrčil.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…