Vystrčil zadek, je slavný v Rusku. Podívejte se

31.05.2016 8:24

Videa, na kterém se válečný veterán Martin Zapletal staví holým pozadím proti přijíždějícímu americkému konvoji, se již ujala ruská média. Těm samozřejmě jakýkoliv projev nesouhlasu s přítomností amerických vojsk v Evropě ze strany občanů členského státu NATO přijde vhod. O incidentu informovala taková média jako Russia Today, Ria Novosti nebo ruská Lenta.

Vystrčil zadek, je slavný v Rusku. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přesun příslušníků 2. jízdního pluku americké armády v rámci cvičení Saber Strike v Pobaltí. Vojáci přenocují v ruzyňských kasárnách v Praze

Anketa

Je pro vás Naděžda Savčenková hrdinkou?

4%
96%
hlasovalo: 12662 lidí

„Český veterán přivítal americký konvoj se spuštěnými kalhotami,“ píše v titulku ruská Lenta. „Obyvatel České republiky se holou zadnicí pokusil zastavit americký konvoj,“ stojí v titulku článku v regionálním ruském deníku Novosti Karagandy.

Incident se odehrál v pondělní poledne, kdy si válečný veterán Martin Zapletal, který se mimo jiné účastnil mise v Jugoslávii, stihnul před americkým konvojem hned třikrát stáhnout kalhoty. „Stalo se to před vjezdem do vyškovských kasáren, když už měla kolona zajíždět. Byly tam různé skupinky demonstrujících, kteří vyjadřovali svůj nesouhlas. Na místě byla spousta policistů jak městských, tak státních,“ popsal situaci velitel Československých vojáků v záloze Ivan Kratochvíl.

Celý článek zde

Ruská vládní mediální agentura RT, která cílí převážně na zahraniční čtenáře, popsala situaci následovně: „Český válečný veterán oponující agresivní misi Američanů v Evropě se rozhodl postavit se proti válečným cvičením ve střední a východní Evropě tím, že zahájil ‚polonahý protest‘.“ Píše se také, že Zapletal popsal Americké vojáky jako „agresory, vrahy a okupanty“.

Ria Novosti zas citují Kratochvíla, který o incidentu prohlásil, že „jestli je účastníkům pochodu homosexuálů dovoleno, aby se s holým zadkem procházeli po Praze, a berouce v potaz, že jsme tak bratrsky podporovali akce pořádané skupinou Pussy Riot, tak chtít posadit člověka na tři roky do vězení za spuštěné kalhoty je skutečně nehorázné“.

Všechna zmíněná ruská média také nezapomínají podotknout, že v dobách Zapletalova působení na teritoriu bývalé Jugoslávie si český voják prošel určitou „evolucí“. Opět zde citují Kratochvíla, který dal po incidentu rozhovor Sputniku. Zapletal si podle Kratochvílových slov v Jugoslávii postupně uvědomil, že se neúčastní mise na zajištění pořádku, nýbrž že je součástí „okupačních vojsk“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…