Vysvobozené Hanča a Tonča: Možná to prý bylo úplně jinak

31.03.2015 9:40

Hana Humpálová a Antonie Chrástecká se možná dostaly na svobodu díky penězům, pocházejícím z trestné činnosti. Naznačují to informace, které se podařilo získat serveru idnes.cz. Šlo o případ česko-íránského podnikatele Shahrama Abdullaha Zadeha, který byl v Česku obviněn z miliardových daňových podvodů s pohonnými hmotami. České rozvědce ale tvrdil, že má v Pákistánu, kde byla dvojice mladých Češek před dvěma lety unesena, konexe.

Vysvobozené Hanča a Tonča: Možná to prý bylo úplně jinak
Foto: wikipedia
Popisek: Pákistánská vlajka

Kvůli němu údajně dokonce civilní rozvědka ÚZSI naléhala na celníky, aby proti Zadehovi nezasahovali a nad jeho obchody zavřeli oči. „Až desítky milionů korun z obchodů měly totiž směřovat přes několik firem do Pákistánu,“ uvedl server s tím, že přesný účel těchto transakcí – jestli mělo jít o peníze na výkupné, nebo jen o soukromý byznys – je však neznámý.

Nicméně nic prý nenasvědčuje tomu, že by Zadeh k propuštění jakkoli pomohl. Podle serveru proto nelze vyloučit, že vodil české tajné služby za nos.

Lidové noviny už dříve napsaly, že za Zadeha při diplomatických jednáních patrně orodoval i ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Ale i další významní politici – tehdejší premiéři Jan Fischer a Jiří Rusnok.

Celý text je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…