Vytratily se strany s názorem, systém se rozkládá. Tak u urny pohovořil Václav Klaus

11.10.2014 10:39

Volební účast v komunálních a senátních volbách může být ovlivněna rozkladem politického systému, kdy se vytratily jasně definované politické strany s ideovým názorem. Novinářům to dnes řekl bývalý prezident Václav Klaus, který odevzdal svůj hlas v komunálních volbách v pražských Kobylisích.

Vytratily se strany s názorem, systém se rozkládá. Tak u urny pohovořil Václav Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ještě počkat na manželku až vloží lístek do obálky

Klaus se nebude divit tomu, pokud účast v nynějších volbách bude nižší než před čtyřmi lety. „Já jsem smutný z naší politiky, z rozkladu našeho politického systému, z poztrácení se politických stran. Volič aby si v Praze vybral mezi více než 30 podivně nazvaným seskupeními, já nevěřím, že to vůbec může být schopen udělat. Takže mám spíše smutek, že jsme politiku poztráceli, a myslím, že to musí mít dopad i na účast," řekl novinářům.

Doplnil, že i pro něj bylo letos těžké si mezi kandidujícími stranami vybrat. Poprvé prý použil metodu křížkování, kdy mohl vybírat kandidáty na více kandidátních listinách. „Takhle politika neměla skončit a neměli jsme poztrácet jasně definované politické strany, které za sebou něco nesou, které mají nějakou minulost, které nějaký ideový názor mají," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…